LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKI ČASOPIS

Objavljen novi broj studentskog časopisa za etnološke i kulturnoantropološke studije „Kazivač”

U ovogodišnjem izdanju pročitajte tekstove studenata etnologije i kulturne antropologije i drugih srodnih društveno-humanističkih znanosti o društvu i kulturnim fenomenima.

U ovogodišnjem izdanju pročitajte tekstove studenata etnologije i kulturne antropologije i drugih srodnih društveno-humanističkih znanosti o društvu i kulturnim fenomenima.

Klub studenata etnologije i kulturne antropologije (KSEKA) udruženje je studenata etnologije i kulturne antropologije čiji je cilj suradnja i zajedničko djelovanje studenata i organizacija zanimljivog i konstruktivnog sadržaja koji, uz fakultetski, pruža platformu za znanstveni rad i vidljivost.

KSEKA je 2015. godine pokrenula studentski časopis Kazivač za etnološke i kulturnoantropološke studije sa zadaćom prikazivanja bogatstva struke u kojoj se studenti obrazuju. U sklopu platforme časopisa studenti te mladi etnolozi i kulturni antropolozi imaju priliku podijeliti svoje tekstove i istraživačke radove široj publici, ali i prikazati razmišljanja studenata unutar etnološke i kulturnoantropološke znanosti. Zasad su tiskana tri broja, a sada je objavljeno i četvrto izdanje časopisa.

– Vjerujemo da ćete u četvrtom broju našeg časopisa, kao i u prethodnim brojevima, pronaći zanimljive i korisne radove koji predstavljaju širinu i šarolikost kulturnoantropoloških i etnoloških područja istraživanja, od antropologije društvenog sjećanja do izvedbe rituala unutar imaginarnih svjetova igara. Između ostaloga, valja napomenuti da ovaj broj sadrži radove koji su prošli double-blind recenziranje, te su svaki rad uz uredništvo pročitala i komentirala po dva stručna recenzenta. Tijekom raspisanog natječaja za prijavu, uredništvo je uz pet prikaza primilo čak dvadeset jedan rad iz Slovenije, Srbije i Hrvatske. Uredništvo je uz pomoć stručnih recenzenata odabralo pet prikaza te devet članaka za objavu. Autorice i autori objavljeni u ovom izdanju studenti su filozofskih fakulteta sveučilišta u Beogradu, Rijeci i Zagrebu. - stoji u objavi uredništva Kazivača. 

Časopis je dostupan i u elektroničkom obliku, a može mu se pristupiti na poveznici

FOTO: KLUB STUDENATA ETNOLOGIJE I KULTURNE ANTROPOLOGIJE