LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski.hr TV

Novi podcast analizira financijske navike studenata, a uz učenje o financijama možete osvojiti i novčane nagrade

Osim što se bavila trenutnim stanjem, ova je epizoda podcasta, također, ponudila praktične savjete studentima kako bolje upravljati svojim financijama. Gosti su predložili korisne strategije za štednju, upravljanje troškovima i korištenje bankarskih proizvoda prilagođenih potrebama mladih.

Osim što se bavila trenutnim stanjem, ova je epizoda podcasta, također, ponudila praktične savjete studentima kako bolje upravljati svojim financijama. Gosti su predložili korisne strategije za štednju, upravljanje troškovima i korištenje bankarskih proizvoda prilagođenih potrebama mladih.

U najnovijoj epizodi podcasta Studentski.hr TV, tema je jedna od gorućih među studentskom populacijom – financijske navike studenata. Epizoda, naslovljena Financijski izazovi studenata: kako studenti upravljaju novcem, uranja u svijet studentskih financija, analizirajući kako mladi upravljaju svojim budžetom i suočavaju se s financijskim izazovima.

Ova epizoda je realizirana u suradnji s OTP bankom, kao dio šireg istraživanja o financijskim navikama studenata. Cilj istraživanja je bolje razumjeti kako studenti upravljaju svojim financijama, koje strategije koriste za štednju i ulaganje te koje su njihove najveće financijske prepreke. U istraživanju sudjelujte do 20. listopada 2024. godine i osvojite bogate novčane nagrade.

Gošće epizode, Delivery Manager u Retail Customer Tribeu OTP banke Marina Stanić i predstavnica studenata i aktivna članica brojnih financijskih projekata za mlade u udruzi Financijski klub Renata Guliš, pružile su dubinski uvid u temu. Stanić, s dugogodišnjim iskustvom u bankarskom sektoru, i Guliš, voditeljica Projektne skupine FINtelligent Financijskog kluba EFZG-a, diskutirale su o različitim aspektima financijske pismenosti među studentima. Razgovor je pokrio teme poput štednje, kredita, ulaganja, ali i manje poznate financijske opcije dostupne studentima.
 

Mnogi studenti nemaju (nikakav) financijski plan


Diskusija je također osvijetlila razlike u financijskim navikama između studenata koji primaju stipendije ili financijsku pomoć i onih koji svoje obrazovanje financiraju sami, a zaključak je i da većina studenata nema jasan financijski plan, što može voditi do neželjenih dugova i financijskih poteškoća.

U ovoj epizodi informiramo, ali i motiviramo studente da preuzmu kontrolu nad svojim financijama, što je ključno za njihovu buduću ekonomsku stabilnost. Pogledajte cijelu epizodu na Studentski.hr TV-u i saznajte kako i vi možete postati financijski gurui svoje generacije.


 

Epizoda je dio projekta istraživanja financijskih navika studenata From broke to boss: financijske navike studenata, koje se provodi u suradnji s OTP bankom. Savjeti i mišljenja izneseni u epizodi temeljeni su na stvarnim iskustvima gostiju. Za sadržaj je odgovoran isključivo Studentski.hr.
IZVOR: STUDENTSKI.HR TV
FOTO: STUDENTSKI.HR TV