LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Napravite "đir" u MIG-u, pronađite slavnog dvojnika i "dejtajte" sa stipendistima na Sajmu stipendija

IRO svake godine nastoji unaprijediti Sajam i obogatiti njegovu ponudu inovativnim sadržajima i zanimljivim programom za učenike i studente. Tako će na ovogodišnjem Sajmu predstaviti inovativan program „Speed dating sa stipendistima“, a posjetitelji će imati priliku isprobati i simulator letenja te aplikaciju „Slavni dvojnik“.

IRO svake godine nastoji unaprijediti Sajam i obogatiti njegovu ponudu inovativnim sadržajima i zanimljivim programom za učenike i studente. Tako će na ovogodišnjem Sajmu predstaviti inovativan program „Speed dating sa stipendistima“, a posjetitelji će imati priliku isprobati i simulator letenja te aplikaciju „Slavni dvojnik“.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira 12. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 11. listopada 2016. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 13. listopada 2016. na Sveučilištu u Rijeci. Posebna zanimljivost ovogodišnjeg Sajma bit će prezentacija visokotehnoloških uređaja poput simulatora letenja avionom MIG i aplikacije „Slavni dvojnik“.  Iz programskog dijela Sajma izdvajamo inovativan program pod nazivom „Speed dating sa stipendistima“.

Glavni cilj Sajma stipendija i visokog obrazovanja je kvalitetno informirati srednjoškolce, studente i njihove roditelje o mogućnostima studiranja i financiranja studija u Hrvatskoj i inozemstvu. Taj cilj će na ovogodišnjem Sajmu biti ostvaren kroz predstavljanje više od 50 izlagača iz Hrvatske i 12 zemalja Europe i svijeta koji će predstaviti svoje studijske programe i programe stipendiranja. Paralelno s izlagačkim dijelom Sajma, održat će se i bogat popratni program. IRO svake godine nastoji unaprijediti Sajam i obogatiti njegovu ponudu inovativnim sadržajima i zanimljivim programom za učenike i studente. Tako će na ovogodišnjem Sajmu predstaviti inovativan program „Speed dating sa stipendistima“, a posjetitelji će imati priliku isprobati i simulator letenja te aplikaciju „Slavni dvojnik“.

Posebna novina programskog dijela Sajma je tzv. „Speed dating sa stipendistima“. Program je zamišljen tako da svi zainteresirani posjetitelji imaju priliku razgovarati sa hrvatskim stipendistima koji su pohađali studijske programe na sveučilištima u inozemstvu. Kroz iskustva hrvatskih studenata, koji su studirali u inozemstvu, posjetitelji Sajma imat će priliku dobiti detaljan uvid ne samo u mogućnosti studiranja, već i praktične informacije o studentskom životu u različitim zemljama svijeta.

Posjetitelji Sajma moći će isprobati i simulator letenja avionom MIG, koji će predstaviti dugogodišnji izlagač Sajma, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Riječ je o kompjuterskom simulatoru letenja avionima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Simulator se sastoji od originalnog sjedala aviona povezanog s računalom i ekranom na kojem se prikazuje let. Posjetitelji Sajma moći će isprobati let školskim avionom PC-9 te borbenim avionom MiG-21.

Fakultet za računarstvo i informatiku Sveučilišta u Ljubljani predstavit će aplikaciju „Slavni dvojnik“. Taj jedinstveni visokotehnološki uređaj razvijaju studenti tog sveučilišta u sklopu studijskih programa od 1996. godine Posjetitelji Sajma imat će priliku saznati kako aplikacija radi te ju i sami isprobati. Naime, na Sajmu će se posjetitelji moći fotografirati na licu mjesta te pomoću aplikacije „Slavni dvojnik“ saznati kojoj od slavnih osoba iz javnog života najviše nalikuju. Aplikacija će biti predstavljena na Sajmu u Rijeci.