LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Menza u Studentskom domu Stjepan Radić

Nakon interne inspekcije, studentsku menzu posjetio i Državni inspektorat: Evo što je pregledom utvrđeno

Državni inspektorat je, prema riječima ravnatelja Bošnjaka, uspostavio dva zapisnika - Sanitarni uvjeti i Zaštita na radu.

Državni inspektorat je, prema riječima ravnatelja Bošnjaka, uspostavio dva zapisnika - Sanitarni uvjeti i Zaštita na radu.

Hrana u zagrebačkim menzama još je uvijek goruća tema u studentskim krugovima. Podsjetimo, sve je započelo ove subote, nakon što je student Nemanja Dobroja javno objavio fotografiju hrane iz Studentskog restorana na popularnoj Savi (SD Stjepan Radić). Na spomenutoj fotografiji vidljivo je pohano meso na kojem se nalazilo nešto što neodoljivo podsjeća na sićušne crve brašnare. Studentski centar, na čelu s ravnateljom Mirkom Bošnjakom, hitno je proveo internu analizu, a istom je navodno utvrđeno kako se radi o zrncima riže, a ne o crvima ili tvorevinama životinjskog porijekla.

Nakon interne inspekcije, spornu menzu jučer je posjetio i Državni inspektorat. 

Jučer je Državni inspektorat RH (DIRH) izvršio nadzor u restoranu SC-a Zagreb u SD Stjepan Radić i sačinili su zapisnike: Zapisnik Državnog inspektorata RH (DIRH) Sanitarna inspekcija o provedenom inspekcijskom nadzoru u restoranu SC-a Zagreb u SD Stjepan Radić 07. 11. 2022. te Zapisnik DIRH-a o provedenom inspekcijskom nadzoru u restoranu SC-a Zagreb u SD Stjepan Radić iz područja Zaštite na radu 07. 11. 2022. - priopćio je ravnatelj Bošnjak, prenosi Index.hr.


'Nema prigovora'


Bošnjak je za Index naveo kako članovi Državnog inspektorata nisu utvrdili nikakve nepravilnosti.

Državni inspektorat RH (DIRH) - Sanitarna inspekcija nisu imali prigovora na primjenu protokola samokontrole prema HACCP-u i na zatečeno stanje namirnica u restoranu SC-a Zagreb u SD Stjepan Radić. Činjenica je, molim Vas da to navedete, zdravlje studenata nije dovedeno u pitanje! - govori Bošnjak za Index.

Iz istog izvora saznajemo da HACCP predstavlja interni sustav samokontrole te sustav kvalitete kojima se osigurava neškodljivost hrane. 
FOTO: STUDENTSKI.HR