LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RIJEČI IZNAD SVEGA

Na Sveučilištu u Zadru organizira se poetski maraton, svoje vještine pokazat će učenici i studenti

Projekt pod nazivom „Millenium stih – poetski maraton RIJEČI IZNAD SVEGA” priprema se za novo izdanje, a u organizaciji ovog dođaja aktivno sudjeluju profesori i studenti.

Projekt pod nazivom „Millenium stih – poetski maraton RIJEČI IZNAD SVEGA” priprema se za novo izdanje, a u organizaciji ovog dođaja aktivno sudjeluju profesori i studenti.

Poezija i kultura ponovno su u središtu pozornosti na Sveučilištu u Zadru, gdje će se održati još jedan uzbudljiv događaj. Projekt pod nazivom Millenium stih  poetski maraton RIJEČI IZNAD SVEGA priprema se za novo izdanje, a u organizaciji ovog događaja aktivno sudjeluju profesori i studenti.

Pokrovitelji su projekta Zadarska županija, Turistička zajednica Grada Zadra i Sveučilište u Zadru, dok ga organizira udruga književnih stvaralaca Riječi iznad svega. Ovogodišnji program održat će se 16. i 17. lipnja 2023. godine u crkvi sv. Donata, a sastojat će se od dvaju dijelova.

Prvi dio, nazvan Na njima riječ ostaje, posvećen je radovima učenika osnovnih i srednjih škola iz Zadra i Zadarske županije. Drugi dio programa, nazvan Poezija u prijevodu, počinje 16. lipnja u 20 sati i  usko je povezan sa studijima filologije na Sveučilištu, gdje se posebna pozornost posvećuje književnom prevođenju. Tako će studenti imati priliku čitati svoje prijevode poezije s hrvatskog na druge jezike i obrnuto. 

Glavni događaj, veliki maraton, održat će se u subotu, a kao što je bilo uobičajeno i ranijih godina, nakon maratona bit će tiskana zbirka pročitanih pjesama. Ova zbirka uključivat će i prijevode studenata sa Sveučilišta u Zadru, čime se pruža platforma za prepoznavanje njihovog truda i talenta.
FOTO: UNSPLASH