LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Mladi avatari božićnih želja: studenti MEF-a i ADU-a nisu zaboravili na starije i nemoćne

Studenti Medicinskog fakulteta i Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu uz podršku mnogih poznatih glumaca u humanitarnoj akciji „U vaše živote kap naše dobrote“.

Studenti Medicinskog fakulteta i Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu uz podršku mnogih poznatih glumaca u humanitarnoj akciji „U vaše živote kap naše dobrote“.

Dok prosinačka histerija i konzumerizam obuzimaju grad, nekolicina mladih studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu posjećuje staračke domove i korisnicima oboljelima od demencije dostavljaju božićne poklone, i to upravo one koje su najiskrenije poželjeli i napisali svoje želje.

Uz djecu riječ je o zasigurno najkrhkijoj skupini u društvu, koja je nažalost često ili zapostavljena od svojih obitelji, zaboravljena i prepuštena sudbini u domu ili su u igri života naprosto ostali 'sami na svijetu' te nemaju nikoga da ih dođe posjetiti i pokazati im malo ljubavi i pozornosti.
 

VEZANO: BOŽIĆNA AKCIJA Osam humanitarnih pub kvizova za mališane u bolnicama



Projekt je 2022. godine dobio zaista velik odaziv te je u vrlo kratkom vremenu uspješno pripremljeno čak 366 poklona i posjećeno čak sedam domova u gradu Zagrebu te tri doma u Slavoniji. Program se sastojao od posjeta članova sekcije odjelima, druženja s korisnicima uz kavu i slatkiše te podjele poklona. Sve to uz mnoštvo smijeha i suza radosnica!

Potaknuti ovim neopisivim emocijama i neprocjenjivim prošlogodišnjim iskustvom ove su godine organizatori odlučili akcijom obuhvatiti i socijalno ugrožene sugrađane te je zato proširen popis potrebitih korisnika u Slavoniji, a uz njih su dodani i posjeti domovima u Petrinji, Glini i Sisku. Time je ova akcija obuhvatila čak 500 korisnika.

FOTO: Studenti u posjeti domu za starije i nemoćne/ PR ADU


Domovima u Zagrebu studenti su ove godine odlučili pokloniti nešto drugačije, a korisnicima najpotrebnije – zabavu, druženje i smijeh! Udružili su se s Udrugom studenata Akademije dramske umjetnosti f420, koji su osmislili individualni program i sastavili timove za svaki dom u Zagrebu. Tako će u prosincu u osam domova za starije i nemoćne na području Zagreba (Ksaver, Medveščak, Maksimir, Park, Centar, Sv. Josip) u prijepodnevnim satima odjekivati žamor i veselje nakon čitanja poezije, dramskih tekstova, izvođenja sketcheva i pjevanja.
 


VEZANO: BRADATA AUKCIJA Humanitarna akcija provodi se i ove godine



Korisnike će uveseljavati čak 18 studenata glume uz pratnju alumnija ADU-a, poznatih glumaca poput Ane Begić Tahiri, Olge Pakalović, Vedrana Mlikote, Ksenije Marinković, Gorana Navojca, Dražena Šivaka, Nine Violić, Nikše Butijera, Hrvoja Kečkeša, Barbare Nole i mnogih drugih.

 

,,Ovim putem svi članovi projekta zahvaljuju volonterima – studentima, profesorima, svojim obiteljima i prijateljima, poznanicima a i onima koji su sasvim slučajno naišli na akciju i odlučili podržati, jer bez potpore pojedinaca dovoljno odvažnih da mijenjaju svijet ta akcija ne bi uspjela!",  poručili su iz Studentske sekcije za psihijatriju MEF-a.

 
FOTO: Studenti u posjeti domu za starije i nemoćne/ PR ADU
 
FOTO: ADU/PR