LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi studijski programi

Ministrica Divjak obišla Međimurje; najavila nove studijske programe iz računarstva i strojarstva

Ministrica znanosti i obrazovanja jutros je obišla radove u Centru za održivi razvoj Međimurskog veleučilišta. S Upravom je razgovarala o razvoju novih studijskih programa u STEM području.

Ministrica znanosti i obrazovanja jutros je obišla radove u Centru za održivi razvoj Međimurskog veleučilišta. S Upravom je razgovarala o razvoju novih studijskih programa u STEM području.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je obišla radove u Centru za održivi razvoj Međimurskog veleučilišta. Ondje je najavila nove studijske programe iz područja računarstva i strojarstva, prenosi Glas Istre.

U Čakovcu se trenutno provodi projekt vrijedan gotovo 12 milijuna kuna, a njime se planira rekonstruirati i opremiti zgrada Centra zajedno s 4 laboratorija. Ministrica je s Upravom Veleučilišta razgovarala o razvoju novih studijskih programa u STEM području – preddiplomskog stručnog studija strojarstva i specijalističkog diplomskog studija računarstva.

Ministrica Divjak istaknula je kako Ministarstvo osim Centra financira još neke projekte, a uložili su i velik iznos u izgradnju škole u Pribislavcu, za koju je 80% cijele investicije upravo investiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Škola se dugo godina pokušavala izgraditi, a sad je, kako ministrica navodi, zahvaljujući Ministarstvu i izgrađena.

Zabrana upisa na studij Održivog razvoja bio je problem koji se povlačio tri godine, no sada, prema riječima dekana Međimurskog veleučilišta Igora Klopotana, s pravom nose titulu Veleučilišta:
– U manje od godinu dana uspjeli smo riješiti problem koji se vukao gotovo tri godine. Jednim od bitnijih smatram iskorak u znanost. Naime, prema službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Međimurskoj županiji nema znanstveno akreditirane ustanove, dok ih, primjera radi, samo u Varaždinu ima četiri. 
FOTO: FACEBOOK / BLAŽENKA DIVJAK