LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet u Zagrebu

Ministarstvo potvrdilo da Previšić više ne može obnašati ulogu dekana

Unatoč činjenici da je dekanu Previšiću ranije produžen ugovor o radu, prema očitovanju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, njegov bi mandat trebao završiti 3. listopada.

Unatoč činjenici da je dekanu Previšiću ranije produžen ugovor o radu, prema očitovanju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, njegov bi mandat trebao završiti 3. listopada.

Iako su studenti Filozofskog fakulteta na plenumu koji se održao ispred fakulteta planirali 3. listopada 2016. godine održati novi plenum na kojemu bi odlučili hoće li organizirati blokadu ako dekan Vlatko Previšić ne odstupi, čini se da takav korak neće biti potreban. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na zahtjev rektora Damira Borasa donijelo je odluku o ugovoru o radu Vlatka Previšića, prenosi HRT.

Nakon rasprava o spornim ugovorima s KBF-om, a zatim i niza incidenata koje su uzrokovali raspuštanje Studentskog zbora Filozofskog fakulteta te prekidanje sjednice Fakultetskog vijeća, dekan Previšić izjavio je da Filozofski fakultet funkcionira sasvim normalno te da je njegovo razrješenje u rukama Senata. Pokazavši na taj način da ne planira odstupiti sa svoje pozicije samovoljno, dio je studenata reagirao te odlučio najaviti blokadu fakulteta ako dekan i rektor ne odstupe sa svojih pozicija.

Unatoč činjenici da je dekanu ranije produžen ugovor o radu, Ministarstvo je u svom očitovanju navelo i da ne postoji pravna osnova postupanja prema kojem bi se prof. dr. Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015/2016., u kojoj on navršava 70 godina života. Prema tome, dekanov mandat trebao bi završiti 3. listopada 2016. godine, kada počinje nova akademska godina.

FOTO: WIKIMEDIA