LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTI U SPORTU

Krovna organizacija sveučilišnog sporta slavi 30. rođendan!

Jedini nacionalni sportski savez zadužen za akademski sport u Hrvatskoj slavi tri desetljeća postojanja.

Jedini nacionalni sportski savez zadužen za akademski sport u Hrvatskoj slavi tri desetljeća postojanja.

Studenti i za vrijeme studiranja mogu biti aktivni u raznim sportovima na svojim fakultetima te sudjelovati u sportskim natjecanjima, koja već tri desetljeća organizira i promovira Hrvatski akademski sportski savez. 
 

VEZANO: Pokažite svoje sportske vještine na ovom studentskom turniru!


 

„Nama izrazito važan jubilej proslavit ćemo nizom događanja tijekom cijele godine, počevši s centralnim događajem, gala-večerom i dodjelom nagrada najboljima pojedincima i kolektivima u prošloj godini!“ – poručili su putem Instagrama.


Najavili su i bogata sportska natjecanja i, kako kažu, spektakularnu nacionalnu završnicu UniSport Finalsa.
 

Zagrebački tenisači završili nastup na Europskim sveučilišnim igrama odličnim četvrtim mjestom


 

Povijest Hrvatskog akademskog sportskog saveza


HASS je osnovan 25. travnja 1994. godine pod nazivom Hrvatski sveučilišni sportski savez te je 18. rujna 2012. promijenio ime u Hrvatski akademski sportski savez.

Nogometaši Sveučilišta u Splitu osvojili šesto mjesto na europskom sveučilišnom turniru



Osim što organizira i promovira natjecateljski sport za sveučilišta i visokoškolske institucije, također predstavlja Hrvatsku na velikim međunarodnim prvenstvima: Ljetna i Zimska Univerzijada, Svjetska sveučilišna prvenstva, Europska sveučilišna prvenstva i tako dalje. No, radi i na tome da se usklade sportske prakse na svim razinama u visokoškolskim ustanovama diljem Hrvatske, stoji na službenoj stranici HASS-a.

Razvija i jača odnose sa svim ostalima nacionalnim sportskim savezima – trenutno ima 20 članica, što mu daje titulu jednog od najmasovnijeg sportskog sustava u Hrvatskoj, a dio je i Svjetske sveučilišne sportske federacije (FISU) i Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA).
IZVOR: UNISPORT INSTAGRAM, HASS
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA