LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Opušteno i informativno

Počinju Ćakule s CROZ-ovcima – online druženja za studente

U nizu Ćakula s CROZ-ovcima prvi su na redu developeri. Prijave za opušteno, ali i informativno prvo virtualno druženje djelatnika tvrtke sa zainteresiranim studentima otvorene su do 16. prosinca, do kraja dana.

U nizu Ćakula s CROZ-ovcima prvi su na redu developeri. Prijave za opušteno, ali i informativno prvo virtualno druženje djelatnika tvrtke sa zainteresiranim studentima otvorene su do 16. prosinca, do kraja dana.

Kako se najbolje pripremiti za svijet rada? Što poslodavci traže od budućih zaposlenika? Kako izgleda selekcijski proces za studentsku praksu ili posao? Koje su tehnologije najčešće korištene u praksi? To su neka od pitanja koja kopkaju studente, a informacije najčešće traže na job fair eventima, svjesna je tvrtka CROZ koja je, kažu nam njezini predstavnici, odlučila pojačati takve aktivnosti za studente i iskoristiti popularizaciju online događanja u doba korone.

Tako su, ističu, nastale Ćakule s CROZ-ovcima – niz online-druženja studenata i zaposlenika CROZ-a.

– Ideja je da u sat vremena ugodnog i opuštenog Zoom druženja CROZ-ovci iz različitih timova odgovaraju na pitanja studenata kako bi lakše došli do informacija o aktualnim tehnologijama, primjeni znanja stečenih na faksu u budućem radu, selekcijskom procesu i kompetencijama koje poslodavci traže, standardima u radu, ali i o svemu ostalome što ih muči i kopka. – pojašnjavaju organizatori.

Prvi je takav događaj Ćakula s CROZ developerima. Održat će se u četvrtak, 17. prosinca, s početkom u 16:00. Za prijavu je potrebno ispuniti par podataka na linku do srijede, 16. prosinca, do kraja dana.

Prijavljene studente, dodaju iz CROZ-a, očekuje sat vremena opuštene, ali vrlo informativne ćakule s Matom (developer i team lead) i Božom (student developer) koji će odgovarati na pitanja o:

  • Javi i drugim tehnologijama (Spring, React, Openshift...)
  • (ne)urednom kodu
  • debugiranju nemogućih problema
  • studentskim praksama i selekcijskom procesu za prakse/posao
  • radu uz studij i nakon studija
  • radu u timovima na ogromnim projektima
  • svakodnevici CROZ-a…

Nakon developerske najavljuju Ćakule s data-inženjerima, poslovnim analitičarima, sistem-inženjerima, UX/UI dizajnerima/front-end developerima i HR-ušama. Sve informacije o nadolazećim druženjima, kao i poklonima koje će CROZ uskoro dijeliti, mogu se pronaći na društvenim mrežama: CROZ Facebook i CROZ Instagram, a detalji o studentskim praksama koje ta tvrtka nudi na: ljetniakcelerator.croz.net.