LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Srce DEI 2017.

Konferencija o novim informacijskim i komunikacijskim tehnologijama u obrazovanju

Konferencija za stručnjake koji se bave planiranjem, implementacijom i primjenom novih informacijskih tehnologija u znanosti i visokom obrazovanju, napredne korisnike takvih tehnologija, ali i sve one koje takve vrste tehnologija profesionalno zanimaju.

Konferencija za stručnjake koji se bave planiranjem, implementacijom i primjenom novih informacijskih tehnologija u znanosti i visokom obrazovanju, napredne korisnike takvih tehnologija, ali i sve one koje takve vrste tehnologija profesionalno zanimaju.

Dani e-infrastrukture 2017. (Srce DEI 2017)  održat će se u Zagrebu 5. travnja 2017. godine u kongresnim dvoranama Plaza Event Centra (Slavonska avenija 6) s početkom u 9 sati. Program se sastoji od predavanja, radionica te rasprava vezanih uz aktualnosti u svijetu tehnologija, ali i budućnosti informacijskih i komunikacijskih tehnologija u modernom obrazovanju i znanosti.

Predavači gosti su dvije stručnjakinje koje će svoja predavanja održati na engleskom jeziku: Ingrid Melve, voditeljica programa eCampus, UNINETT, Norveška, te Airina Volungevičienė, direktorica Instituta za inovativne studije Sveučilišta Vytautas Magnus, Litva i predsjednica organizacije EDEN (European Distance and E-Learning Network), Velika Britanija. Također, 4. travnja 2017. će se u zgradi Srca (Josipa Marohnića 5) održati šest radionica koje su pripremljene za sudionike DEI 2017.

Neke od tema konferencije su:

  • Kako se nove informacijske i komunikacijske tehnologije mogu i trebaju koristiti u modernom obrazovanju i znanosti?
  • Koje je stanje i koji su trendovi u Europi i svijetu?
  • Što nam je dostupno u Hrvatskoj, koji su planovi i potrebe?
  • Što planira Srce i jesu li u Srcu svjesni stvarnih potreba korisnika?
  • Na koji način ustanove i pojedinci iz sustava znanosti i obrazovanja koriste raspoložive resurse i kako rješavaju ili kako se 'snalaze' s postojećim izazovima
  • Možemo li nešto planirati i učiniti zajedno?

Konferencija je dostupna za sve, od IT stručnjaka, znanstvenika, studenata pa do informacijskih stručnjaka. Središnja tema ovogodišnje konferencije su iskustva u izgradnji napredne istraživačke i obrazovne e-infrastrukture i načinima njezinog učinkovitog iskorištavanja u modernom obrazovnom i istraživačkom sustavu. Predavanja i rasprave će se održavati unutar četiri tematska bloka čije su teme informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju, digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju, infrastrukture za napredno računanje te novi alati i tehnologije u obrazovanju.

Radni jezik konferencije je hrvatski, a pozvana predavanja će biti na engleskom. Postoje tri vrste kotizacije (redovna, studentska i grupna). Detaljnije o tome pronađite u obrascu za registraciju.

FOTO: PIXABAY