LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Smijeh je lijek

Kolokvij s povezom na očima poslužio kao ideja za urnebesnu parodiju

Studentski je život trenutno kompliciraniji i stresniji nego ikada. Vijest da su neki polagali kolokvij s povezom na očima jednima se činila traumatskom, a drugima dala ideju za oživljavanje dobro poznate parodije.

Studentski je život trenutno kompliciraniji i stresniji nego ikada. Vijest da su neki polagali kolokvij s povezom na očima jednima se činila traumatskom, a drugima dala ideju za oživljavanje dobro poznate parodije.

Već neko vrijeme živimo u, najblaže rečeno, neobičnim uvjetima. Uobičajena je svakodnevica poremećena gotovo svakome, a iznimka nisu niti studenti – neki bi čak rekli kako je njima najteže. Odavno su napustili fakultete i gradove u kojima studiraju te se upustili u avanturu zvanu studiranje na daljinu. I kao da strah od zaraze i borba s virtualnim obrazovanjem nisu bili dovoljni, brojni su se studenti morali suočiti s posljedicama potresa u Zagrebu prošlog mjeseca. Sve to pod upitnik je stavilo nastavak studiranja, polaganje ispita, rad, plaćanje stanarine itd.

O svakoj se od ovih situacija redovito raspravlja, ako ne u javnosti, onda u studentskim krugovima, a svakoj se i dobro nasmijemo. Zadnji slučaj koji je na noge podigao studentsku zajednicu fotografija je koja prikazuje videopoziv na kojem studenti usmeno odgovaraju s povezima na očima kako ne bi mogli varati. Nije trebalo dugo da od nje nastane niz memeova i ostalih humorističnih formi.


Vezano: Na kolokvij s povezom na očima studenti su pristali, a za tu metodu postoji i valjan razlog!

Jedna od njih je isječak iz filma Hitler: Konačni pad koji je postao poznat po brojnim parodijama u kojima se Hitlerova ljutnja zbog neuspjele akcije i gubitka rata prevodi kao reakcija na aktualnu situaciju. Hitler se u najnovijoj parodiji ljuti na one koji su objavili kako polažu ispit vezanih očiju jer će tako drugi profesori dobiti slične ideje, a navodi i ostale probleme s kojima se studenti moraju boriti. Ističe kako na online nastavi ne postižu dobre rezultate, pa će izgubiti pravo na dom, a u slučaju loše turističke sezone ništa neće moći zaraditi. Na kraju naređuje onesposobljavanje web-kamera jer ga muči i to što svako jutro mora pospremati sobu i sramotiti se jer ima sestrinu ružičastu posteljinu. 

Foto: Facebook / Screenshot
 

Ovaj je video objavila Facebook stranica Noćne kolumne i, očekivano, u kratkom roku prikupila oko tisuću lajkova i tristotinjak komentara. Iako se u videu progovara o ozbiljnim problemima koji zahtijevaju ozbiljno rješenje, nije naodmet prikazati ih prvo kroz humorističnu prizmu koja će nas barem malo nasmijati u ova ne naročito vesela vremena.

Ne brinite se, nismo zaboravili na video. Možete ga pogledati na poveznici.

FOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT