LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Još nekoliko fakulteta objavilo informacije o nastavi – pronađite sve informacije na jednom mjestu

Većina zagrebačkih fakulteta objavila je informacije o organizaciji nastave u zimskom semestru sljedeće akademske godine, a većina će ju provoditi prema mješovitom modelu.

Većina zagrebačkih fakulteta objavila je informacije o organizaciji nastave u zimskom semestru sljedeće akademske godine, a većina će ju provoditi prema mješovitom modelu.

Još krajem kolovoza kontaktirali smo sve zagrebačke fakultete kako bismo doznali kada će i na koji način organizirati nastavu. U rujnu smo objavili kako će izgledati nastava na više od 10 sastavnica, a s vremenom smo izvijestili o organizaciji nastave na njih još nekoliko. Najnovije informacije dobili smo od Građevinskog, Arhitektonskog fakulteta i Filozofskog fakulteta Sveučilišta  Zagrebu.

Filozofski fakultet 

Od Filozofskog fakulteta dobili smo najmanje konkretan odgovor. Do sada su u studentskim grupama na Facebooku studente obavještavali njihovi predstavnici, pa se prvo govorilo da je odluka da će nastava svima biti na daljinu, a kasnije da će ipak biti mješovita uz mogućnost odluke svakog odsjeka za sebe. Ipak, službene potvrde i obavijesti na stranici Fakulteta još uvijek nema, kao ni novog akademskog kalendara, no prema odgovoru koji smo dobili vezano uz datum upisa u višu godinu, ovih bi dana trebalo biti objavljeno više detalja. Kako su nam rekli iz Info centra, upisi će biti 28. ili 5. listopada, no svakako je preporuka da pratite obavijesti na službenoj stranici FFZG-a.

Arhitektonski fakultet

Kako doznajemo od prodekana za nastavu, nastava studijskih programa Arhitektonskog fakulteta izvodit će se u kontaktu i online u skladu s trenutnim preporukama, ovisno o vrsti. Nastava projektantskih vježbi odvijati će se uglavnom na Fakultetu i to prema izmijenjenom redu predavanja kojim će se koliko je moguće smanjiti kontakt različitih grupa studenata. Predavanja će se za studente preddiplomskog studija odvijati većinom na fakultetu u prilagođenom rasporedu.

Građevinski fakultet 

Kako je sinoć obavijestio Fakultet, nastava će se u zimskom semestru akademske godine 2020/2021. provoditi prema posebnom rasporedu održavanja zbog trenutne epidemiološke situacije, dostupnom na poveznici.

Obavijest Fakulteta prenosimo u nastavku: 
– Na preddiplomskom sveučilišnom studiju građevinarstvo nastava će se održavati izmjenično u klupama i na daljinu tjedan za tjedan na način da je u prvom tjednu u klupama 1. turnus, a u drugom 2. turnus prema priloženom kalendaru. Nastava za 1. turnus počinje 28. rujna 2020, a za drugi turnus 5. listopada 2020, što vrijedi za sve godine preddiplomskog studija.

1. i 2. godina se dodatno dijele na podturnuse, prvi turnus na obje godine dijeli se na podturnuse 1A (grupe a1, b1, c1, d1) i 1B (grupe e1, f1, g1, h1), a drugi turnus na podturnse 2A (grupe a2, b2, c2, d2) i 2B (grupe e2, f2, g2, h2). U tjednima kada su studenti u klupama nastava se održava prema rasporedu A i B , a u tjednima kada se nastava održava na daljinu isključivo se koristi raspored A (satnica je dostupna na dnu službene web stranice fakulteta). 

3. godina nema podjele na podturnuse i nastava se održava izmjenično u klupama i na daljinu za 1. i 2. turnus prema jedinstvenom rasporedu.

Podjela na turnuse, podturnuse i grupe po godinama studija izradit će se nakon što se provedu upisi te će se dodati kao prilog ovoj obavijesti. Preporuka je da se nastava održava u blok satovima bez pauze. Uvodno predavanje za studente 1. godine održat će se u prvom tjednu nastave od 8.00 do 9.00 u dvorani VP, za studente 1. turnusa 28. rujna 2020, a za studente 2. turnusa 5. listopada 2020. 
 

Ekonomski fakultet

Na EFZG-u neće biti kazni za one koji ne budu mogli prisustvovati offline nastavi sve dok budu sudjelovali u onoj koja će se održavati na daljinu. Svi će studenti morati najaviti svoj dolazak u prostore Fakulteta minimalno 48 sati prije dolaska na Fakultet putem online formulara te će prije ulaska na Fakultet trebati ispuniti izjavu dostupnu na web-stranici Fakulteta koju će zatim predati na porti uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

Uvodni sat za brucoše bit će održan online, u ponedjeljak, 28. rujna, u 11 sati. Kako bi se brucoši ipak upoznali malo bolje, mogu doći na Fakultet uz prethodno ispunjavanje obrasca, no bit će organizrana i nastava iz Tjelesne i zdravstvene kulture uživo na otvorenom. Detaljnije informacije, kao i raspored za sve studente moguće je pronaći na poveznici.

Veterinarski fakultet

Nastava će na Veterinarskom fakuletu početi 28. rujna za brucoše i studente 1. godine diplomskog studija i to u 10 sati u Velikoj predavaonici uz poštivanje mjera. Za studente viših godina studija nastava će započeti 1. listopada 2020. godine najvećim dijelom također u prostorima Veterinarskog fakulteta prema rasporedu koji će biti definiran do kraja rujna.

Učiteljski fakultet

Zbog epidemioloških okolnosti i mjera, sukladno studijskom programu i izvedbenom nastavnom planu, povećat će se razina primjene e-učenja na 20% izvođenja nastave na daljinu putem sustava Merlin. Također, doći će do kraćeg trajanja nastave za 30% kada se nastava bude izvodila kontaktno te će studenti biti podijeljeni u grupe. Tako će neka predavanja koja inače traju 90 minuta trajati 45 minuta i moći će se održavati u blok-satu s jednom grupom studenata u jednom tjednu, a s drugom grupom u drugom tjednu.

Geodetski fakultet

Nastava će se na Geodetskom fakultetu održavati prema mješovitom modelu i to tako što će studenti 1. i 5. semestra preddiplomskog i studenti 3. semestra diplomskog studija u prvom tjednu imati nastavu u prostorima Fakulteta, a sljedeći tjedan imaju nastavu na daljinu.

Studenti 3. semestra preddiplomskog studija, te studenti 1. semestra diplomskog studija u prvom tjednu imaju nastavu na daljinu, a sljedeći tjedan imaju nastavu u prostorima Fakulteta. Raspored nastave za sve studente moguće je pronaći na poveznici.

Stomatološki fakultet

Na Stomatološkom fakultetu nastava će se održavati na mješoviti način, pa će se predavanja održavati na daljinu, a vježbe kontaktno. O načinu održavanja seminara voditelji predmeta odlučuju sami. Studenti će tijekom izravne nastave morati nositi maske, dezinficirati ruke, držati se fizičkog razmaka, a na kliničkim će vježbama nositi i vizire te na pretkliničkim vježbama maske i rukavice. Za svakog će studenta biti osigurana zaštitna odijela i kape. Više informacije možete pronaći na stranici Fakulteta.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet 

Na Edukacijsko-rea​​​​​​habilitacijskom fakultetu nastava će se održavati u potpunosti kontaktno, a raspored predavanja i termini održavanja nastave bit će objavljeni do početka akademske godine 2020/2021.

Informacije o održavanju nastave na Agronomskom fakultetu, Fakultetu hrvatskih studija i Fakultetu strojarstva i brodogradnje možete pronaći na poveznici. Informacije o nastavi na RGN-u, Pravnom fakultetu, Šumarskom fakultetu, Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, FKIT-u i Fakultetu prometnih znanosti možete pronaći ovdje. Informacije o nastavi na PMF-u i FOI-ju možete pronaći klikom na fakultet koji vas zanima. Preporuke za Medicinski fakultet dostupne su na poveznici.

Od zagrebačkih akademija, zagrebačkim se studentima još u kolovozu obratila dekanica Akademije dramske umjetnosti, dok od Muzičke akademije i Akademije likovnih umjetnosti još nismo dobili informacije. Čekaju se i informacije nekolicine preostalih fakulteta.

FOTO: UNSPLASH