LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

PMF svojim studentima osigurao platnene maske, nastava će biti hibridna

Nastava će na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu početi 5. listopada, a za studente su već osigurane platnene maske i dovoljno dezinfekcijskih sredstava.

Nastava će na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu početi 5. listopada, a za studente su već osigurane platnene maske i dovoljno dezinfekcijskih sredstava.

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obratila se studentima i studenticama putem pisma na službenoj stranici, pri čemu je naglasila da je imperativ studentima osigurati boravak u prostorima PMF-a i kvalitetan obrazovni proces.

Kod PMF-a je problematično to što je jedna od obrazovnih ustanova koje su oštećene u potresu, no sada su već u završnoj fazi sanacije tih posljedica. Fakultet je osigurao platnene maske za studente, a u svim je prostorima na raspolaganju dezinfekcijsko sredstvo te će prostori biti redovito čišćeni, prozračivani itd.

Hibridni model

Baš kao i većina fakulteta, i PMF se odlučio za hibridni, odnosno mješoviti način izvođenja nastave, pa će se u izvođenju nastave uživo prednost dati brucošima jer oni još nisu upoznati s radom Fakulteta, samim studijem i ostalim izazovima s kojima su stariji studenti već dobro upoznati.

Praktična nastava planirana je i za laboratorijsku, praktikumsku i terensku nastavu te za obavezne kolegije. Kako ne bi izostajalo kvalitete, nastojat će se nastavu na daljinu učiniti što je više moguće interaktivnom. 

Nastava počinje po akademskom kalendaru, odnosno 5. listopada, dok će konkretne rasporede i informacije studentima dati njihovi odsjeci, što se očekuje ovih dana. Dekanica je studente pozvala da, ako već nisu, sada pronađu smještaj u Zagrebu i podsjetila ih da je za njih otvoren i restoran u zgradi Kemijskog odsjeka na Horvatovcu 102a.

Karijerni centar PMF-a

Kao da nije mogao doći u bolje vrijeme, ovaj je centar novost koja bi studentima trebala osigurati što bolju pripremu za tržište rada, organizirati stručnu praksu i povezati studente s poslodvacima te im pružiti psihološko savjetovanje i stručnu pomoć. Sjedište mu je na jednakoj adresi kao menza, no uvući će se u sve pore Fakulteta, pa će tako biti dostupan svima, svugdje.

Osim što je pozvala studente da se ponašaju odgovorno po pitanju koronavirusa, obavijeste ako su zaraženi ili imaju simptome, dekanica je studente pozvala i da savjesno pristupe studiranju:

– Od vas očekujemo da budete odgovorni prema sebi, svojim kolegama, nastavnicima, obiteljima i drugima. Molimo vas da redovito i aktivno sudjelujete u svim oblicima nastave i izvršavate svoje studijske obaveze. Molimo vas da komunicirate sa svojim nastavnicima, a osobito ako imate nejasnoća vezanih uz nastavno gradivo. Nemojte čekati da se nejasnoće nakupe, javite se odmah! – poručila je dekanica.

Za kraj je poželjela u ime svih s Fakulteta puno zdravlja i osobnog uspjeha u novoj akademskoj godini, kao i što skoriji povratak u normalu.
FOTO: UNSPLASH