LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Dubrovniku

„Jedina konstanta ovoga svijeta su promjene – što se događa s Jadranom?”

Učenici su upoznali glavne značajke Jadranskog mora, posebice one koje utječu na promjene temperature i saliniteta.

Učenici su upoznali glavne značajke Jadranskog mora, posebice one koje utječu na promjene temperature i saliniteta.

Učenicima srednje škole Petar Šegedin Korčula, nastavnica s Odjela za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku, profesorica Ana Bratoš Cetinić, održala je predavanje pod nazivom Jedina konstanta ovoga svijeta su promjene – što se događa s Jadranom? 

Na FER-u predavanje o korištenju umjetne inteligencije u analizi DNA i RNA


Predavanje je ostvareno u okviru projekta Reconnect Science with the Blue Society (Blue-connect), ovogodišnje Europske noći istraživača.

Kako se riješiti loših navika kod prelaska iz srednje škole na fakultet?


Na početku je istaknuta važnost i cilj strategije Plavog rasta i Europskog zelenog plana Europske komisije, na temelju koje je i osmišljena ovogodišnja Europska noć istraživača.

Predavanje na FER-u: Kako sam diplomirao kod nobelovca Herberta Kroemera?


Učenici su upoznali glavne značajke Jadranskog mora, posebice one koje utječu na promjene temperature i saliniteta. Objašnjene su veze između Sredozemnog i Jadranskog mora te su prikazani učinci ljudskih aktivnosti na ekosustav Jadranskog mora. Navedeni su primjeri unošenja alohtonih morskih organizama, razlozi njihova uspjeha u novom okolišu i moguće posljedice. Također su opisani uzroci i posljedice onečišćenja mora iz različitih izvora.

IZVOR: UNIDU
FOTO: PIXABAY