LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna konferencija

Inovativni pristup rješavanju ekonomskih problema na Sveučilištu u Dubrovniku

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju priprema konferenciju kojoj će nazočiti nastavnici, znanstvenici, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva kako bi prikazali postignuća svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici.

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju priprema konferenciju kojoj će nazočiti nastavnici, znanstvenici, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva kako bi prikazali postignuća svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici.

Treća međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2017) – Managing Business Growth in a Volatile Environment (DIEM – Upravljanje poslovnim rastom u nestabilnom okruženju) održat će se od 12. do 14. listopada 2017. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Svečano otvaranje predviđeno je u četvrtak, 12. listopada, u 10 i 45 sati, u velikom amfiteatru sveučilišne zgrade na adresi Lapadska obala 7 (Vila Elisa).

Nakon službenog otvaranja predavanja će održati ugledni profesori: Richard Pircher, profesor na University of Applied Sciences BFI Vienna, Austrija, s temom Leadership in Volatile Times, i Domenico Nicolo, profesor na Odjelu za pravo i ekonomiju na University Mediterranea of Reggio Calabria, Italija, s temom: Risk, Capitalization and Survival of Young Firms: Empirical Survey on Italian Companies.

Prvog dana Konferencije održat će se i panel u suorganizaciji Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva CEPOR s temom: Izazovi i trendovi upravljanja u XXI. stoljeću. Sudjelovat će: predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA) Michael Georg Müller, predsjednica udruge civilnog društva DEŠA Jany Hansal, član Uprave Hotela Maestral d.d. Miho Balija, direktor i član uprave PEMO d.o.o. Nikola Butigan te prodekanica za nastavu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku Sunčica Oberman Peterka. Moderirat će izv. prof. dr. sc. Mirela Alpeza, direktorica CEPOR-a, s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku.

Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji će nazočiti i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi. Njen je cilj okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta da prikažu postignuća svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci će pritom o inovativnim pristupima rješavanju suvremenih ekonomskih problema biti na korist i znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju. Poslužit će to i poslovnim subjektima jer se oni zasigurno u svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima u suvremenome poslovnom okruženju.

Konferencija se održava uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sve dodatne informacije nalaze se na poveznici.

FOTO: UNIDU