LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja HŽ-a i Osječko-baranjske županije

I u rujnu redoviti studenti ove županije imaju pravo na besplatan prijevoz vlakom

Tijekom ljeta za vrijeme praznika besplatni prijevoz studenata nije bio omogućen, ali od 1. rujna ponovno je moguće koristiti besplatan prijevoz vlakovima Hrvatskih željeznica.

Tijekom ljeta za vrijeme praznika besplatni prijevoz studenata nije bio omogućen, ali od 1. rujna ponovno je moguće koristiti besplatan prijevoz vlakovima Hrvatskih željeznica.

Od 1. rujna do 30. rujna redoviti će se studenti s prebivalištem u Osječko-baranjskoj županiji moći ponovno besplatno prevesti vlakom na željeno odredište, potvrdila je za Glas Slavonije Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije. 

Iako tijekom ljeta besplatan prijevoz nije bio omogućen, nastavlja se tijekom rujna i ispitnih rokova. 30. rujna, budući da tad završava akademska godina, studenti će morati izvaditi potvrdu da imaju status redovnog studenta na temelju čega će dobiti od Županije nove potvrde za besplatan prijevoz. 

– U razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza 2021. Županija ne sufinancira pojedinačne karte studentima s područja Osječko-baranjske županije za prijevoz vlakom niti mjesečne karte studentima s područja Osječko-baranjske županije za prijevoz vlakom za kolovoz 2021. Riječ je, dakle, samo u razdoblju ljetnih praznika, no s početkom ispitnih rokova prijevoz vlakom za redovite će studente ponovno biti organiziran, pa tako i za one koji studiraju u Zagrebu. Podsjetimo, pravo na besplatan prijevoz vlakom imaju svi redoviti studenti s prebivalištem u Osječko-baranjskoj županiji bez obzira na to studiraju li na području naše županije ili drugdje u Hrvatskoj. – dodala je Katavić Milardović za Glas Slavonije. 

FOTO: PEXELS