LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Hrvatska studentica opisala trenutno stanje u Danskoj; Danci prilično opušteni

Unatoč brojci od više od 5000 zaraženih u Danskoj, ondje se živi prilično opušteno. Kako to sve izgleda iz prve ruke opisala je Hrvatica koja studira u Kopenhagenu.

Unatoč brojci od više od 5000 zaraženih u Danskoj, ondje se živi prilično opušteno. Kako to sve izgleda iz prve ruke opisala je Hrvatica koja studira u Kopenhagenu.

Studentica menadžmenta u Kopenhagenu Patricija Fišeković otkrila je za Novi list kako izgleda njezin boravak u Danskoj ovih dana.

Ova studentica, osim što studira, u Danskoj radi studentski posao u tvrtki koja se bavi vunom, a njezina tvrtka poduzima sve potrebne mjere opreza kako bi se moglo raditi. Međutim, Patricija je istaknula da su Danci prilično opušteni, pa se, iako je kod njih više od 5000 zaraženih ljudi, svejedno druže vani. 
Vezano: Na sjeveru se uskoro otvaraju vrata škola, ali nema završnih ispita
Kako je studentica navela, njena se nastava također odvija na daljinu, što bi se moglo promijeniti nakon Uskrsa, no njezin je fakultet spreman i za situaciju u kojoj bi se nastava do kraja semestra odvijala na taj način. Dapače, neće biti problem ni odraditi ispite jer su oni usmeni i lako se mogu prilagoditi online nastavi jer, naime, u sklopu ispita moraju osmisliti rješenje za neki poslovni slučaj, što zatim usmeno izlažu.
– To se u uobičajenim okolnostima odvija u dvorani pred komisijom koju čine dva do tri profesora. Takav oblik polaganja ispita nije problem odraditi i na daljinu. Većina fakulteta u Danskoj nema pismene ispite, već su usmeni, pa pitanja kako to odraditi na daljinu nema, rekla je Patricija za Novi list.
Ova studentica nije htjela komplicirati svoju situaciju, pa se nije htjela vraćati kući, a zatim ponovno ići u Dansku jer bi zbog boravka u samoizolaciji u tom slučaju mogla ostati bez posla koji joj je, uz stipendiju, način financiranja životnih troškova u Danskoj.
FOTO: PIXABAY