LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Geodetski fakultet u Zagrebu

Hrvatska dobila domaćinstvo 38. Internacionalnog susreta studenata geodezije

Netom održan Internacionalni susret studenata geodezije okupio je 155 studenata iz cijele Europe i Afrike (Maroko), a među njima je bilo i šestero predstavnika zagrebačkog Geodetskog fakulteta.

Netom održan Internacionalni susret studenata geodezije okupio je 155 studenata iz cijele Europe i Afrike (Maroko), a među njima je bilo i šestero predstavnika zagrebačkog Geodetskog fakulteta.

Studenti Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sudjelovali su na 36. Internacionalnom susretu studenata geodezije (IGSM), održanom u Sofiji, u Bugarskoj, od 12. do 18. svibnja 2024. godine. Događaj je okupio 155 studenata iz cijele Europe i Afrike (Maroko), a među njima je bilo i šestero predstavnika zagrebačkog Geodetskog fakulteta.

Radionice su pokrivale širok spektar zanimljivih tema, uključujućiodrživo korištenje zemljišta, mogućnosti ručnih skenera, geodetsku izmjeru u graditeljstvu i inženjerskom dizajnu, 3D modeliranje terena, suvremene trendove i budućnost kartografije, detekciju ko-seizmičkih deformacija zemljine kore za područje Balkanskog poluotoka na temelju SAR podataka, vrijeme kada znanje geodezije dolazi do izražaja u rudarstvu, upravljanje projektima, skeniranje nedostupnih područja s bespilotnim letjelicama (UAV), sustav za unutarnje pozicioniranje i gravitacijsko polje. Zagrebački studenti su sudjelovali na radionicama o suvremenim trendovima i budućnosti kartografije, geodetskoj izmjeri u graditeljstvu i inženjerskom dizajnu te skeniranju nedostupnih područja s bespilotnim letjelicama (UAV).

Bivši pomoćnik ministrice kulture Trupković uzeo mito od 39 tisuća eura i sat, sada je iza rešetaka



Nakon pet dana ispunjenih uzbudljivim aktivnostima i događanjima, studenti su prezentirali Hrvatsku kao potencijalnu gostujuću destinaciju za 2026. godinu. U konkurenciji s Turskom i Poljskom, Hrvatska je osvojila domaćinstvo 38. Internacionalnog susreta studenata geodezije, s ukupno 22 glasa, dok su Turska i Poljska ostvarile svaka po 13 glasova. Sam događaj će se održati u Zadru ili Zagrebu.
IZVOR: GEODETSKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: GEODETSKI FAKULTET U ZAGREBU