LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi studijski programi

Od jeseni četiri nova preddiplomska studija na Sveučilištu Sjever

Na Sveučilištu Sjever studenti će od jeseni moći pohađati četiri nova programa: Glazbu i medije, Zaštitu okoliša, recikliranje i ambalažu, Geodeziju i geomatiku te Računarstvo i informatiku.

Na Sveučilištu Sjever studenti će od jeseni moći pohađati četiri nova programa: Glazbu i medije, Zaštitu okoliša, recikliranje i ambalažu, Geodeziju i geomatiku te Računarstvo i informatiku.

Sveučilište Sjever nastavlja s razvojem, koji je, ističu sa Sveučilišta, odgovor na potrebe gospodarstva i tržište rada, pa će tako akademsku godinu 2021/2022. započeti s četiri nova studijska programa: preddiplomskim sveučilišnim studijem Glazba i mediji, preddiplomskim sveučilišnim studijem Geodezija i geomatika u Sveučilišnom centru Varaždin te preddiplomskim sveučilišnim studijem Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža u Sveučilišnom centru Koprivnica i preddiplomskim stručnim studijem Informatika i računarstvo u Đurđevcu.
 

Glazba i mediji 

Novi preddiplomski sveučilišni studij Glazba i mediji omogućit će studentima stjecanje znanja i vještina iz područja glazbene umjetnosti, glazbene pedagogije, kulturne i glazbene baštine, digitalizacije i arhivistike, iz područja notografije, medija, tonskoga snimanja i audio produkcije. Koncept studija zasniva se na interdisciplinarnosti u specifičnim područjima umjetnosti i kulture te medija i kreativnih industrija.

Studij Glazba i mediji izvodit će se u Sveučilišnom centru Varaždin, traje ukupno 6 semestara, nakon završetka stječe se 180 ECTS bodova. Akademski naziv koji se stječe završetkom studija jest sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (univ. baccalaureus/baccalaurea) glazbene pedagogije i medija (univ. bacc. mus. et medior).

Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža


Preddiplomski sveučilišni studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža odgovor je na potrebe tržišta za deficitarnim kadrovima inženjera okoliša. Tijekom studija studenti će usvojiti sve osnovne kompetencije koje su potrebne inženjeru inženjerstva okoliša. Suvereno će analizirati i ocjenjivati stanje okoliša, sanirati štete u okolišu, ali prije svega će znati primjenjivati preventivne metode i postupke zaštite okoliša.

Studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža izvodit će se u Sveučilišnom centru Koprivnica, studij je redovan, traje 6 semestra i nakon završetka stječe se 180 ECTS bodova. Akademski naziv koji se stječe završetkom studija jest sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka inženjerstva okoliša (univ.bacc.ing.amb).


Geodezija i geomatika


Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, od jeseni 2021. izvodit će se preddiplomski sveučilišni studij Geodezija i geomatika. To je novi i inovativni studij u Hrvatskoj iz STEM područja koji spaja tradicionalnu geodeziju sa suvremenim digitalnim tehnologijama i pristupima u geomatici. Tijekom šest semestara, studenti stječu temeljna znanja i vještine iz područja katastra, registracije nekretnina, inženjerske geodezije, globalnih navigacijskih satelitskih sustava, fotogrametrije i daljinskih istraživanja, geoinformatike i geoinformacijskih sustava, geoinformacijske infrastrukture, upravljanja zemljištem i prostorom, primjene laserskog skeniranja, kartografije, projektiranja prometnica, hidrografske izmjere, informacijske sigurnosti te umjetne inteligencije povezane s geoprostornim podacima

Studij Geodezija i geomatika će se izvoditi u Sveučilišnom centru Varaždin, studij je redovan, traje 6 semestra i nakon završetka se stječe 180 ECTS bodova. Akademski naziv koji se stječe završetkom studija jest sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka geodezije i geomatike (univ. bacc. ing. geod. et. geomat).


Računarstvo i informatika


Od jeseni na Sveučilištu Sjever kreće i novi preddiplomski stručni studij Računarstvo i informatika. Studij se izvodi na dislociranoj lokaciji Sveučilišta Sjever u samom centru Đurđevca, a osposobljava studente za izuzetno dinamično područje tehnološkog razvoja. Studij je besplatan za redovne studente, a Grad Đurđevac svakom redovnom i izvanrednom studentu daje za školovanje 6000 kuna bespovratno, bez obzira otkud student dolazio.

Akademski naziv koji se stječe završetkom studija jest stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka računarstva (bacc.ing.comp).
FOTO: SVEUČILIŠTE SJEVER