LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Growww 2016

FOTO: Svoju karijeru u Ini započinje 40 novih pripravnika

Potpisivanjem ugovora o radu, 1. rujna 2016. svoj je jednogodišnji pripravnički staž u INA Grupi započela sedma generacija mladih talenata zaposlenih u sklopu Growww programa.

Potpisivanjem ugovora o radu, 1. rujna 2016. svoj je jednogodišnji pripravnički staž u INA Grupi započela sedma generacija mladih talenata zaposlenih u sklopu Growww programa.

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Istovremeno nudi jedan od najboljih pripravničkih programa u Hrvatskoj, što potvrđuju brojni polaznici Growww programa. Naime, od 2010. godine zainteresirani i talentirani diplomanti započinju svoju karijeru uz vodstvo stručnih mentora i sveobuhvatan program poslovne edukacije.

Na ovogodišnji natječaj prijavilo ih se više od tisuću, iz područja naftnog rudarstva i geologije, kemijskog inženjerstva, strojarstva, elektrotehnike, ekonomije i društvenih znanosti. Nakon nekoliko eliminacijskih krugova, svoju priliku dobilo je 40 novih pripravnika. INA je u sklopu Growww programa zaposlila više od 500 diplomanata, što ju čini vodećom kompanijom u Hrvatskoj u zapošljavanju visokoobrazovanog mladog kadra.

Prvog dana rujna tradicionalno se održao Dan orijentacije (Onboarding Day). Događanje je označilo svojevrsnu dobrodošlicu svim novim pripravnicima, a na njemu su službeno potpisani ugovori te su pripavnici postali zaposlenicima INA Grupe. Osim toga, pružila im se prilika da upoznaju svoje buduće menadžere, mentore i kolege.

Novim kolegama obratili su se Inine rukovodeće osobe, a Darko Markotić, izvršni direktor SD Trgovine na malo, održao je inspirativno izlaganje Od pripravnika do izvršnog direktora.

O svojoj karijeri u ovoj naftnoj kompaniji i nešto više o INA Grupi govorio je rukovoditelj PJ logističkog operativnog centra Zlatko Galešić, HR partner stručnjak Dino Lučan, rukovoditeljica PJ za upravljanje CAPEX-om i praćenje projekata Mia Ivanković, vodeći specijalist za podršku poslovanju Dimitri Rajko, specijalistica za praćenje bušotina Ema Jakupec i pripravnik Mihael Matošević. Pripravnicima su svi zaželjeli sreću i podsjetili ih da su došli na pravo mjesto.

 Bez obzira u kojem odjelu radite, nemojte očekivati da će posao doći k vama. Budite proaktivni! Isto tako, nemojte gnjaviti svoje mentore. Oni su tu da vam pomognu,a ne da riješe zadatak umjesto vas. bila je najčešća poruka kolega iz prošlih Growww generacija. 

Ovo je sedma generacija netom diplomiranih mladih ljudi koji će svoju karijeru započeti upravo u Ini kroz jedinstveni Growww program pripravništva. Iskustva prošlogodišnjih pripravnika pokazuju kako se radi o doista velikom koraku za karijeru jer su mnogi od njih već na rukovodećim pozicijima, kako u Ini, tako i u MOL Grupi.

FOTO: ANA VLAH/STUDENTSKI.HR