LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Transformacija obrazovanja

FOTO: Pogledajte novootvorenu Digitalnu učionicu budućnosti na Učiteljskom fakultetu, vrijednu 140 000 kn

– Digitalni obrazovni sadržaji i virtualna proširena stvarnost već danas su prisutni u obrazovanju, a za koju godinu, kad naši studenti stanu pred svoje učenike, bit će standardni sastavni dio obrazovnog procesa. – kazao je dekan.

– Digitalni obrazovni sadržaji i virtualna proširena stvarnost već danas su prisutni u obrazovanju, a za koju godinu, kad naši studenti stanu pred svoje učenike, bit će standardni sastavni dio obrazovnog procesa. – kazao je dekan.

Ovog tjedna na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu svečano je otvorena Digitalna učionica budućnosti, prva takva učionica u Republici Hrvatskoj za izvođenje kreativne nastave u digitalnom okruženju, vrijedna preko 140 000 kuna. Projekt pripremanja budućih učitelja za digitalnu transformaciju obrazovanja, koja je trenutno na vrhuncu diljem svijeta, pokrenut je u partnerstvu Učiteljskog fakulteta, izdavačke kuće Profil Klett te jedne od najvećih kompanija na svijetu – Googlea.

– Svima nama na Učiteljskom fakultetu apsolutni je prioritet da svojim studentima omogućimo da nakon izlaska s fakulteta na tržište rada imaju sva znanja koja će ne samo poslodavac, nego i stvarni život zahtijevati od njih. Digitalni obrazovni sadržaji i virtualna proširena stvarnost već danas su prisutni u obrazovanju, a za koju godinu, kad naši studenti stanu pred svoje učenike, bit će standardni sastavni dio obrazovnog procesa. Kvalitetno obrazovanje budućih učitelja koje Učiteljski fakultet pruža i kontinuirano razvija jedan je od preduvjeta osnaživanja znanja u hrvatskom društvu i osnaživanja kompetencija učitelja budućnosti. – kazao je na svečanom otvorenju dekan prof. dr. sc. Siniša Opić.

Dr. sc. Dalibor Greganić, direktor Profil Kletta, istaknuo je:

– Globalna kriza koronavirusa potaknula nas je da gledamo svoju ulogu u društvu, a ne samo u sektoru nakladništva. IZZI kao naša obrazovna platforma za izradu digitalnih udžbenika u potpunosti je hrvatski proizvod, od ideje do realizacije, i to uspješni hrvatski izvozni proizvod koji se koristi u 10 europskih zemalja. Naš Centar edukacijskih tehnologija kao integralni dio Profil Kletta postao je razvojni centar za cijelu Klett grupaciju na razini Europe. To dokazuje da s razlogom čvrsto vjerujemo u vrijednost znanja i zato smo napravili ovaj važan društveni iskorak i uredili novu Učionicu budućnosti koja će sigurno pomoći budućim učiteljima u osobnom rastu i razvijanju njihovih vještina.

Uz to što je obnovljena, učionica je opremljena s: interaktivnom pametnom pločom visoke razlučivosti i osjetljivosti s ugrađenim računalom, 24 Chromebook prijenosna računala za studente, specijaliziranim ormarićem za odlaganje i punjenje računala, računalom s perifernom opremom za profesora, komunikacijskom opremom za nastavu na daljinu (55”-zidni monitor, HD kamera i širokopojasni mikrofon), 24 pomična stola sa sjedalima za izvođenje kreativne nastave, 24 seta udžbeničkih kompleta s pripadajućim dodatnim radnim i didaktičkim materijalima i bijelom pločom.

KING ICT je, kao Google for Education partner u Hrvatskoj, sudjelovao u opremanju učionice. Zaslužan je za instalaciju i konfiguraciju opreme te je proveo edukaciju korisnika. Tvrtka LG pomogla je u opremanju s interaktivnim ekranom.
FOTO: UČITELJSKI FAKULTET ZAGREB