LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Povijesni dan za Učiteljski fakultet – na Svjetski dan učitelja na čelo fakulteta po prvi puta izabrana žena

Svečana akademija povodom Dana Učiteljskog fakulteta, koja se poklopila sa Svjetskim danom učitelja te inauguracijom nove uprave Fakulteta.

Svečana akademija povodom Dana Učiteljskog fakulteta, koja se poklopila sa Svjetskim danom učitelja te inauguracijom nove uprave Fakulteta.

U ponedjeljak, 7. listopada 2024. godine, na Sveučilištu u Zagrebu održana je Svečana akademija povodom Dana Učiteljskog fakulteta, koja se poklopila sa Svjetskim danom učitelja te inauguracijom nove uprave Fakulteta. Ova svečanost obilježena je povijesnim trenutkom za Učiteljski fakultet jer je po prvi puta na čelo Fakulteta izabrana žena – prof. dr. sc. Blaženka Filipan-Žignić.

Istražite mogućnosti za svoju budućnost: dođite na Zagrebački velesajam i otkrijte koje je zanimanje za vas


Novoizabrana dekanica preuzela je insignije dekanske časti te se prigodnim govorom obratila okupljenima, naglašavajući važnost predanosti i uloge učitelja u obrazovanju budućih generacija. Uz dekanicu, okupljenima su se obratili i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić te brojni drugi visoki dužnosnici.

Za zagrebačke studente svakog utorka besplatni kulturni sadržaji diljem grada


Na svečanosti su uručene i posebne dekanove nagrade i priznanja profesorima i djelatnicima Fakulteta za njihov izvanredan doprinos u akademskoj godini 2023./2024., čime su dodatno istaknuli ugled i dignitet Učiteljskog fakulteta.

Savjetovalište za studente Sveučilišta u Zagrebu otvorilo svoja vrata: podrška za mentalno zdravlje studenata


Program su svojim nastupima uveličali eminentni dramski glumac, red. prof. art. Joško Ševo te akademski zbor UFOVCI pod vodstvom Diane Atanasov Piljek, uz glasovirsku pratnju Dubravka Fiolića.

IZVOR: STUDENTSKI ZBOR UČITELJSKOG FAKULTETA U ZAGREBU
FOTO: UČITELJSKI FAKULTET U ZAGREBU