LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izabran čelnik FFZG-a

Filozofski fakultet u Zagrebu ima novog dekana

Nakon propalih izbora i nekoliko semestara bez dekana, Filozofski fakultet u Zagrebu ovaj je tjedan izabrao novog čelnika.

Nakon propalih izbora i nekoliko semestara bez dekana, Filozofski fakultet u Zagrebu ovaj je tjedan izabrao novog čelnika.

Nakon propalih izbora i nekoliko semestara bez dekana, Filozofski fakultet u Zagrebu ovaj je tjedan izabrao novog čelnika – izv. prof. dr. sc. Domagoja Tončinića

Izbori održani na Fakultetskom vijeću u četvrtak, 4. studenog, drugi su izbori za dekana ove godine. Naime, u travnju je Fakultetsko vijeće – nakon nekoliko mjeseci tzv. nametnute uprave koju je imenovao rektor Boras nakon što je dužnosti razriješena bivša dekanica Vlahović-Štetić – moglo birati između tadašnjih kandidata Renate Geld i Nevena Jovanovića. 

No, Fakultetsko vijeće nije ni jednome od njih dalo većinu glasova pa je FFZG tada ostao bez legitimno izabranog dekana, a dužnost o. d. dekana preuzeo je prof. dr. sc. Miljenko Jurković. Sada se, pak, Vijeće uspjelo usuglasiti te je s 52 glasa naspram 43 glasa novi dekan ipak izabran. 

Novi dekan FFZG-a, Profesor Tončinić, rođen je 1972. u Zagrebu, a studirao je na Sveučilištu u Beču klasičnu arheologiju i povijest te zatim na zagrebačkom sveučilištu završio iste studijske grupe.

U svom programu rada, koji je objavljen prilikom njegove kandidature, Tončinić je pisao da su studenti integralni dio Fakulteta te da su na različitim razinama uključeni u njegovo upravljanje. 

– Unatoč tomu glas studenata ne smije se samo osluškivati nego i pažljivo slušati i dobro čuti te imati sluha posebno za konkretne prijedloge kojima će se podići kvaliteta studentskoga života te, naravno, studija i nastave. Suradnja sa Studentskim zborom i Vijećem studenata posebno će se poticati u želji da se čuju svi tonovi – i unisoni i disonantni – te da se studente podrži u različitim aktivnostima kojima se teže izboriti za bolji studentski standard. Upravo stoga će se, u dogovoru s prodekanom za nastavu i studente, redovito održavati Dan otvorenih vrata kako bi prodekan studentima i nastavnicima istovremeno mogao odgovoriti na učestala i za pojedine predmete i studije ključna pitanja. Bit će to ujedno i prilika da se naglasi i odgovornost koju imaju studenti kao članovi akademske zajednice. – pisalo je tada u programu. 

Hoće li se i kada održavati spomenuti Dani otvorenih vrata, koliko će se slušati glasovi studenata i koliko će se surađivati sa Studentskim zborom i Vijećem studenata, ostaje nam vidjeti.

FOTO: STUDENTSKI.HR