LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZELENA AKCIJA

Festival demokracije za generaciju Z pod voditeljskom palicom Ide Prester

Na zagrebačkom Bundeku ove se subote održava Festival za generaciju Z, s ciljem informiranja o važnosti izbora za Europski parlament.

Na zagrebačkom Bundeku ove se subote održava Festival za generaciju Z, s ciljem informiranja o važnosti izbora za Europski parlament.

U organizaciji udruženja Zelena akcija, 18. svibnja u Amfiteatru na Bundeku održava se „Festival demokracije za gen Z“, s ciljem da svojim posjetiteljima ponudi spoj zabave, edukacije i tema aktivizma. Ulaz na sve aktivnosti bit će besplatan.
 

Bogati program događanja


Glavni dio programa činit će zabavno-edukativni kvizovi o klimatskim promjenama i izborima za Europski parlament, a koje će voditi poznata pjevačica i voditeljica, Ida Prester. Organizatori su pripremili i vrijedne nagrade za pobjedničke timove, a vrijeme nakon kviza predviđeno je za koncert mladog zagrebačkog elektro benda, Baby Babilon, nakon kojeg će producent i glazbenik Juha provesti posjetitelje kroz svoj goulash DJ set.

Ovo je generacija mladih koja u potpunosti odrasta okružena tehnologijom, a dolazi iza generacije Z



Osim kviza i glazbenog programa, bit će organizirane razne aktivnosti poput Biciklopopravljaone Zelene akcije, kružok s mladima o politici i izborima te tzv. swap party, na kojem posjetitelji mogu razmjenjivati odjeću.
 

Dio kampanje uoči EU izbora


Istraživanja kažu da „generacija Z” konzumira manje alkohola od starijih generacija


Festival je namijenjen prije svega mladima iz Generacije Z od 17 do 25 godina, ali svi su dobrodošli pridružiti se i sudjelovati u događaju. Cjelokupno događanje dio je kampanje „Birajmo bolji EU – naš glas vrijedi“, koju Zelena akcija provodi uoči EU izbora, a s ciljem informiranja mladih i šire javnosti o važnosti izbora za Europski parlament.
 


Raspored događanja, informacije o prijavi za kviz te ostali detalji dostupni su na stranicama Zelene Akcije.

Tony Cetinski na Špancirfestu mlade nazvao „Z degeneracijom”, spominjao „Adama i Stevu”, vikao za „Za show spremni”


IZVOR: ZELENA AKCIJA
FOTO: ZELENA AKCIJA, FACEBOOK