LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZELENA AKCIJA

Festival demokracije za generaciju Z pod voditeljskom palicom Ide Prester

Na zagrebačkom Bundeku ove se subote održava Festival za generaciju Z, s ciljem informiranja o važnosti izbora za Europski parlament.

Na zagrebačkom Bundeku ove se subote održava Festival za generaciju Z, s ciljem informiranja o važnosti izbora za Europski parlament.

U organizaciji udruženja Zelena akcija, 18. svibnja u Amfiteatru na Bundeku održava se „Festival demokracije za gen Z“, s ciljem da svojim posjetiteljima ponudi spoj zabave, edukacije i tema aktivizma. Ulaz na sve aktivnosti bit će besplatan.
 

Bogati program događanja


Glavni dio programa činit će zabavno-edukativni kvizovi o klimatskim promjenama i izborima za Europski parlament, a koje će voditi poznata pjevačica i voditeljica, Ida Prester. Organizatori su pripremili i vrijedne nagrade za pobjedničke timove, a vrijeme nakon kviza predviđeno je za koncert mladog zagrebačkog elektro benda, Baby Babilon, nakon kojeg će producent i glazbenik Juha provesti posjetitelje kroz svoj goulash DJ set.

Znate li što znače ovi pojmovi koje koristi generacija Z?



Osim kviza i glazbenog programa, bit će organizirane razne aktivnosti poput Biciklopopravljaone Zelene akcije, kružok s mladima o politici i izborima te tzv. swap party, na kojem posjetitelji mogu razmjenjivati odjeću.
 

Dio kampanje uoči EU izbora


Generacija Z na tržištu rada: izazov punog radnog vremena


Festival je namijenjen prije svega mladima iz Generacije Z od 17 do 25 godina, ali svi su dobrodošli pridružiti se i sudjelovati u događaju. Cjelokupno događanje dio je kampanje „Birajmo bolji EU – naš glas vrijedi“, koju Zelena akcija provodi uoči EU izbora, a s ciljem informiranja mladih i šire javnosti o važnosti izbora za Europski parlament.
 


Raspored događanja, informacije o prijavi za kviz te ostali detalji dostupni su na stranicama Zelene Akcije.

Tko su najčešće žrtve online prijevara?


IZVOR: ZELENA AKCIJA
FOTO: ZELENA AKCIJA, FACEBOOK