LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
razumijevanje pojava današnjice

Centar za interdisciplinarna istraživanja poziva na _scientific inter_view_, vol. 5 #5

Suvremeni problemi današnjice kao što su sve prisutniji generacijski jaz, smjerovi znanstvenih istraživanja te izazovi koje nose sa sobom, trend istovremenog rasta međuovisnosti i individualnosti (pad razine empatije i rast razine narcizma), samo su neke od tema o kojima će se govoriti.

Suvremeni problemi današnjice kao što su sve prisutniji generacijski jaz, smjerovi znanstvenih istraživanja te izazovi koje nose sa sobom, trend istovremenog rasta međuovisnosti i individualnosti (pad razine empatije i rast razine narcizma), samo su neke od tema o kojima će se govoriti.

Centar za interdisciplinarna istraživanja i Filozofski fakultet u Osijeku pozivaju sve zainteresirane za sudjelovanje na petom događaju popularnoznanstvenog ciklusa _scientific inter_view_.

Glavni gost i govornik će biti dr.sc. Damir Marinić, a glavna tema razgovora Sami zajedno - izazovi i prilike za rast u digitaliziranoj kulturi.

Marinić će se dotaknuti tema kao što su odnos razvoja društva i virtualnog svijeta te utjecaj istoga razumijevanju dinamike međuljudskih odnosa. Također će govoriti o suvremenim i novim problemima današnjice kao što su sve prisutniji generacijski jaz, smjerovi znanstvenih istraživanja te izazovi koje nose sa sobom, trend istovremenog rasta međuovisnosti  i individualnosti (pad razine empatije i rast razine narcizma). Osim toga, pričat će se i o samim mehanizmima koji dovode do pojave današnjih problema mladih kao što su uzak raspon pažnje, teškoće u prilagodbi i anksioznost, kao i o muško-ženskim odnosima u suvremenom društvu.

Loše Work&Travel iskustvo: „Očekivala sam puno veću radnu etiku od Amerikanaca”


 

Cilj je intervjua normalizacija razumijevanja sve češćih pojava današnjice kao što su otuđivanje, FOMO, ponašanje mladih generalno, a posebice u kontekstu društvenih mreža.

 


Ovo ne smijete propustiti: Kako se nositi sa strahom od propuštanja?
Pronađi stručnu praksu, pripravništvo ili posao na Business Matchmakeru


FUZ&JA (Filozofski u zajednici – i ja)


Sam događaj u okviru je projekta popularizacije znanosti FUZ&JA Filozofskog fakulteta. FUZ&JA (Filozofski u zajednici – i ja) projekt je popularizacije znanosti Filozofskog fakulteta Osijek. Programi FUZ&JA-e najavljuju se dva puta godišnje, početkom zimskog i početkom ljetnog semestra te obuhvaćaju događanja u realizaciji Alumni udruge FFOS, Centra za interdisciplinarna istraživanja, Estetičkog laboratorija, Otvorenog četvrtka te pojedinih odsjeka, katedri i centara Filozofskog fakulteta Osijek.


Profesor Velimir Srića: „Mogao bih podnijeti nezaposlenost, ali ne mogu korupciju, nepotizam, primitivizam“


Ovaj događaj svim studentima pruža uvid u suvremena istraživanja o fenomenima današnjice s kojima se svakodnevno susreću u svojim životima.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti 19. rujna 2023. u 18 sati na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Mala vijećnica, 39) ili na mrežnoj platformi Zoom preko poveznice.

IZVOR: CENTAR ZA INTERDISCIPLINARNA ISTRAŽIVANJA, PR
FOTO: CENTAR ZA INTERDISCIPLINARNA ISTRAŽIVANJA FILOZOFSKOG FAKULTETA OSIJEK