LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znak podrške

Bunt profesora s ADU-a: „Predavat ću isključivo na srpskom jeziku”

Profesor Sviličić najavio je da će predavati isključivo na srpskom, što posvećuju nastavniku koji je dobio otkaz zbog predavanja na tom jeziku.

Profesor Sviličić najavio je da će predavati isključivo na srpskom, što posvećuju nastavniku koji je dobio otkaz zbog predavanja na tom jeziku.

Nagrađivani redatelj i profesor koji predaje filmski scenarij na Akademiji dramske umjetnosti Ognjen Sviličić, poznat po filmovima Oprosti za kung fu, Armin Takva su pravila, najavio je da će svojim zagrebačkim studentima, kojih ima sedmero, u sljedećem semsteru predavati isključivo na srpskom jeziku te je pritom poručio da ga baš zanima što će mu se dogoditi, piše Jutarnji.hr

– To je moja posveta Mili Novakoviću, nekadašnjem nastavniku iz Darde, koji je dobio otkaz nakon što je prosvjetna inspekcija ocijenila da nije kompetentan za predavača jer predaje na srpskom, a ne hrvatskom jeziku. – istaknuo je za Jutarnji.hr.

Također je rekao da ako ga neće razumjeti – postoje rječnici i Google translator, i sigurno će se snaći. U razgovoru za spomenuti medij pojasnio je:

– Jako me iziritiralo to da je netko prijavljen, a potom i dobio otkaz jer je rekao tavanica, a ne strop. Ako je to najveći problem u Hrvatskoj, onda Hrvatska ima problem. Odlučio sam govoriti srpski na predavanjima jer smatram kako svatko ima pravo koristiti jezik koji želi. Gledajte to kao eksperiment kako bismo ustanovili razumijemo li se kada govorim na hrvatskom ili srpskom.

FOTO: PEXELS