LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Promijeni život mladih

Budi laborant ideja za bolji život mladih

Smatrate da imate odlične ideje kako pomoći mladima? Dosta vam je samo kukanja kako nema nade u bolju budućnost? Laboratorij ideja idealna je prilika da pomognete mladima.

Smatrate da imate odlične ideje kako pomoći mladima? Dosta vam je samo kukanja kako nema nade u bolju budućnost? Laboratorij ideja idealna je prilika da pomognete mladima.

Europski portal za mlade predstavlja ideju laboratorija ideja.

Platforma je to koja će se krajem ovog mjeseca održati u mnogobrojnim europskim zemljama. Tako će i u Zagrebu 23. i 24. ožujka 20 mladih ljudi iz cijele zemlje imati priliku ujediniti svoja znanja i ideje i osmisliti prijedlog za promjenu života mladih.

Četiri su generalne ideje na kojima rade u laboratoriju ideja. Mladi mogu osmisliti način povećanja prilike za zapošljenje mladih, sjajne poduzetničke ideje za poboljšan život mladih, razviti ideju kako mlade angažirati oko politike ili ih potaknuti na angažman po pitanju razvoja solidarnosti, okoliša i trgovine u Europi i svijetu.

Odabrana ekipa upoznat će se online i odabrati jednu od tema. Potom će se zadnjeg ponedjeljka i utorka naći u Zagrebu, uz pomoć stručnjaka osmisliti koncept ideje u 300 riječi, a mogu predložiti i neko kreativno rješenje poput stripa ili spota. 

Jedini uvijet za sudjelovanje je da osoba ima između 18 i 30 godina, a pri tom nije važno prethodno obrazovanje, kao ni iskustvo ili poznavanje stranih jezika. Prijave su otvorene do 15. ožujka, a sve što trebate napraviti je prijaviti se putem obrasca.

Odbranim vizionarima bit će plaćen smještaj u Zagrebu za vrijeme održavanja platforme, a za briljantne će ideje biti nagrađeni. Jedan predstavnik tima će u svibnju otputovati u Bruxelles, gdje će osmišljenu ideju prezentirati publici Europskog tjedna mladih.

Imate ideju? Nemojte čekati, jer Bruxelles možda čeka baš vas!

FOTO: LABARATORIJ IDEJA