LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru

13. Tjedan mozga u Zadru

Sudjelujte sa studentima i profesorima psihologije u 13. Tjednu Mozga!

Sudjelujte sa studentima i profesorima psihologije u 13. Tjednu Mozga!

Odjel za psihologiju organizira 13. Tjedan mozga, od 10 do 14. ožujka 2014. godine, u suradnji s Hrvatskim institutom za istraživanje mozga sudjeluje u kampanji poznatoj u svijetu kao Brain Awareness Week. Zajedno sa studentima psihologije organiziraju se predavanja i radionice za djecu predškolske dobi, učenike osnovnih i srednjih škola, studente, starije osobe, osobe s posebnim potrebama kao i širu javnost. Ove godine posebna pozornost će se posvetiti emocijama, odnosno prepoznavanju facijalnih ekspresija, tehnikama kontrole različitih emocija, upravljanju emocijama i sl.
U nastavku pogledajte program koji su organizirali profesori i studenti psihologije u Zadru.

PONEDJELJAK, 10. 3. 2014.
Volontirajte s profesorima i studentima psihologije u Pučkoj kuhinji a u 16:10 sati na HR-Radio Zadar poslušajte izvan. prof. dr. sc. Zvjezdana Penezića kako raspravlja o bliskim susretima, emocijama i raspoloženjima te sličnostima i razlikama.

UTORAK, 11. 3. - od 9:15 do 11 sati
U dječjem vrtiću Loptica dr. sc. Matilda Nikolić i studenti psihologije održati će predavanje pod naslovom "Kako nas boli? Naše emocije i odakle dolaze?".

SRIJEDA, 12. 3. - od 10 do 12 sati
U prostoru udruge "Svjetlo" održati će se predavanje "Razigrani mozak", u kojem sudjeluju Irena Pavela mag. psych. i studenti psihologije.
U Klubu liječenih alkoholičara predavanje "Čitam te! Emocije i kako ih prepoznati" - sudjeluju izvan. prof. dr. sc. Nataša Šimić i studenti psihologije.

ČETVRTAK, 13. 3.
U 10:45 u OŠ Petra Preradovića, studenti psihologije i dr. sc. Matilda Nikolić održati će predavanje o tome kako prepoznati i kontrolirati emocije.
U 17 sati u Gradskoj knjižnici na dječjem odjelu, mag. psych. Irena Pavela i studentki psihologije govoriti će o šarenilu emocija.

PETAK 14. 3.

U 11 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe, izvan. prof. dr. sc. Nataša Šimić i studenti psihologije govoriti će o žalovanju, teškim životnim situacijama i kako se nositi s njima.
U 14 sati u Centru za rehabilitaciju sv. Filip i Jakov
, mr. sc. Lozena Ivanon zajedno sa studentima psihologije održati će predavanje "Raspjevani mozak".

Organizacijski odbor Tjedna Mozga na odjelu psihologije čine profesorice Nataša Šimić, Matilda Nikolić i Irena Pavela te studenti/studentice Leona Bortas, Josipa Cvijetović, Marin Dujmović, Kristina Kovačević, Josip Kresović, Martina Marić, Mate Mišlov, Berta Petričić, Ena Uzelac, Iva Vranić i Mirjam Vukić.
Programski plakat 13. Tjedna mozga u Zadru možete pogledati ovdje.

Aktivnosti odjela psihologije u svim prigodama i okolnostima, imaju jedan zajednički cilj a to je popularizacija znanja o funkcijama ljudskog mozga i očuvanje njegovog zdravlja.