LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre

Riječke rukometašice dramatičnim preokretom do europskog zlata

Litavke su u utakmicu ušle puno bolje te odmah ostvarile prednost koju su Riječanke prestigle na samom kraju, u 57. minuti utakmice.

Litavke su u utakmicu ušle puno bolje te odmah ostvarile prednost koju su Riječanke prestigle na samom kraju, u 57. minuti utakmice.

Kad hrvatske rukometašice ili rukometaši formiraju legendarnu gusjenicu i "puze" po parketu, i bez gledanja na semafor može se zaključiti da je riječ o još jednom velikom uspjehu za hrvatski sport. Upravo su na ovakav, tradicionalan način, rukometašice Sveučilišta u Rijeci u "svojoj" dvorani Zamet u ponedjeljak proslavile osvajanje zlatne medalje na Europskim sveučilišnim igrama. U dramatičnoj utakmici svladale su Litavsko sportsko sveučilište 25:24.

Litavke su u utakmicu ušle puno bolje te odmah ostvarile prednost koju su Riječanke prestigle na samom kraju, u 57. minuti utakmice. Najbitniji trenutak utakmice dogodio se sredinom drugog poluvremena kad je ponajbolja litavska igračica Simona Kazlauskaite ozlijedila koljeno, nakon čega su ju suigračice i liječnici morali iznijeti s terena. Riječanke su sam kraj utakmice dočekale s igračicom više te su u tom periodu ostvarile minimalnu, ali zlata vrijednu prednost. Gol za pobjedu zabila je Stefani Stakorić sa sedam metara, a sjajnim obranama u napetoj završnici istaknula se golmanica Helena Šegota. Dinamični duo "lažnih desnih krila" Jelenović-MIočinović zabio je kombinirano deset golova.

Treće mjesto na rukometnom turniru za žene na Europskim sveučilišnim igrama zauzele su djevojke sa Sveučilišta u Zagrebu.