LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zanimljivosti uoči finala Lige prvaka

Real Madrid najuspješniji je klub u povijesti Lige prvaka

Uoči finala Lige prvaka koje je na rasporedu u subotu 24. svibnja u Lisabonu, donosimo vam neke zanimljivosti o najpoznatijem, najgledanijem i najuzbudljivijem europskom klupskom natjecanju.

Uoči finala Lige prvaka koje je na rasporedu u subotu 24. svibnja u Lisabonu, donosimo vam neke zanimljivosti o najpoznatijem, najgledanijem i najuzbudljivijem europskom klupskom natjecanju.

Uoči finala Lige prvaka koje je na rasporedu u subotu 24. svibnja u Lisabonu, donosimo vam neke zanimljivosti o najpoznatijem, najgledanijem i najuzbudljivijem europskom klupskom natjecanju.

Najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka je Španjolac Raul sa 71 postignutim pogotkom.

Rekord najbržeg strijelca u Ligi prvaka i dalje drži umirovljeni nizozemski reprezentativac Roy Makaay koji je 2007. doveo Bayern u vodstvo protiv Reala nakon samo deset sekundi igre.

Jens Lehman, bivši golman Arsenala, nije primio gol u Ligi prvaka čak 995 minuta.

Titula osobe koja je najbrže dobila crveni karton pripada hrvatskom reprezentativcu Anti Rukavini. Ušao je u igru u 71. minuti, a samo nekoliko sekundi nakon, zbog neopreznog starta – morao je van.

Napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo postao je novi rekorder postigavši 15 pogodaka u Ligi prvaka u jednoj sezoni. Nadmašio je dosadašnje rekordere Lionela Messija i Josea Altafinija koji su bili strijelci po 14 puta.

Madridski Real s devet osvojenih naslova najuspješniji je klub u povijesti Lige prvaka. Milan sa 7 naslova zauzima drugo mjesto, dok treće mjesto dijele Liverpool i Bayern München s po pet naslova. Ajax Amsterdam s četiri naslova europskog prvaka zauzima četvrto mjesto.

Bafetimbi Gomis zabio je najbrži hat-trick u povijesti Lige prvaka. Trebalo mu je svega sedam minuta da postigne tri gola.

Jedan od najzanimljivijih osvajača Lige prvaka je Nottingham Forest koji je osvojio Ligu prvaka 2 puta, a domaću ligu jedanput. Tako je postao jedini klub koji je osvojio Ligu prvaka više puta nego domaću ligu.

Paolo Maldini i Francisco Gento igrali su najviše finala Lige prvaka – čak osam.

Igrač s najviše nastupa u Ligi prvaka je Ryan Giggs sa 151 nastupom, drugi je Xavi, a na trećem mjestu Raul.

FOTO: WIKIPEDIA