LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Olimpijske igre

Predstavljanje jedinstvene hrvatske aplikacije BodyRecog u Brazilu

Tim tvrtke Live Good, na čelu s Anitom Bušić, putuje u Brazil 21. kolovoza kako bi na velikoj olimpijskoj manifestaciji globalno predstavio i započeo s demoprimjenom BodyRecog aplikacije – jedinstvenog hrvatskog proizvoda.

Tim tvrtke Live Good, na čelu s Anitom Bušić, putuje u Brazil 21. kolovoza kako bi na velikoj olimpijskoj manifestaciji globalno predstavio i započeo s demoprimjenom BodyRecog aplikacije – jedinstvenog hrvatskog proizvoda.

Tvrtka iz Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb, Live Good, inovatorice Anite Bušić, mag. molekularne biologije, 21. kolovoza predstavit će se  na događanju u sklopu Olimpijskih igara u Brazilu. Naime, spomenuta je poduzetnica osmislila jednu od najperspektivnijih aplikacija na svijetu u područjima zdravlja, sporta i fitnesa – BodyRecog, sustav za poboljšanje učinka treninga na tijelo te za procjenu zdravstvenog stanja osobe.

Predstavljanje BodyRecoga na najvećem svjetskom sportskom događaju samo je nastavak globalnih priznanja za svestrani rad, inovativnost i globalnu prepoznatljivost projekta koji je započeo 2013. godine u Tehnološkom parku Razvojne agencije Zagreb. Od tada pa do danas Anita je, kao i njezina aplikacija, osvojila 16 međunarodnih nagrada, između ostaloga i titulu jedne od 50 svjetskih najinovativnijih ideja u području sporta/zdravlja.

Anita Bušić osnivačica je i CEO tvrtke Live Good u Zagrebu te tvrtki BodyRecog Metrics (Sjedinjene Američke Države) i Live Good (Velika Britanija). Ova je znanstvenica 2015. godine primila nagradu dr. Oton Kučera za izniman doprinos tehničkoj kulturi na području Grada Zagreba u području inovacija, ali i cijeli niz ostalih domaćih i međunarodnih priznanja. Autorica je 16 udžbenika iz biologije za srednje škole, kao i više od stotinu znanstveno i društveno popularnih tekstova u publikacijama objavljenim diljem svijeta.

Foto: Razvojna agencija Zagreb

Danas je primjer uspjeha u ženskom poduzetništvu, ne samo u jugoistočnoj Europi nego i globalno. Zbog svojih postignuća u znanstvenom i poslovnom svijetu, održala je više od 200 predavanja na temu zdravlja i održavanja zdravog života te je često mentorica mlađim kolegama na brojnim projektima u ovom području.

BodyRecog predstavlja revolucionarnu aplikaciju uz pomoć koje korisnik, na temelju tjelesnog tipa i tjelesnog oblika, dobiva procjenu zdravstvenog rizika za srčano-žilna oboljenja, dijabetes i rak. Aplikacija je plod višegodišnjeg znanstvenog i poduzetničkog rada. Specifičnost sustava proizlazi, između ostalog, iz digitalnog mjerenja ljudskog tijela kamerom pametnog telefona za laike, odnosno skenerom za profesionalne korisnike. Njime se procjenjuju zdravstveni rizici na temelju digitalno dobivenog oblika tijela te on pruža personalizirane preporuke.

Aplikacija se sprema za svjetsko tržište u dvije verzije: BodyRecog PRO za sportaše i sreučnjake za fitness kao i profesionalce s biomedicinskih tržišta, dok BodyRecog HOME predstavlja idealnu aplikaciju za zdravstveno osviještene korisnike koji žele, upravo uz pomoć ove aplikacije, unaprijediti ili očuvati svoje tjelesno stanje.

FOTO: RAZVOJNA AGENCIJA ZAGREB