LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi Usain Bolt?

Na Otoku se pojavila nova atletska zvijezda

Riječ je o Zharnelu Hughesu čiji je trkački partner upravo Usain Bolt kojega je umalo pobijedio na mitingu u New Yorku u utrci na 200 metara.

Riječ je o Zharnelu Hughesu čiji je trkački partner upravo Usain Bolt kojega je umalo pobijedio na mitingu u New Yorku u utrci na 200 metara.

Za nešto više od godinu dana započet će Olimpijske igre u Rio de Janeiru, a neke od najzanimljivijih disciplina bit će utrke na 100 ili 200 metara. Naravno, kao najveći favorit spominje se Usain Bolt koji je u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine uvjerljivo uzeo zlato u obje discipline. Kao najveća konkurencija Jamajčaninu spominje se Amerikanac Justin Gatlin koji i dalje ima imidž atletičara u čije se sportske rezultate gleda sa sumnjom zbog dviju dopinških afera. Prvu suspenziju zbog dopinga zaradio je 2001., a potom je još jednom pao na kontroli i bio suspendiran od 2006. do 2010. godine

No, mnogi svjetski mediji smatraju kako bi utrku na 100 i 200 m sljedeće godine mogla obilježiti nova mlada nada Velike Britanije. Riječ je o Zharnelu Hughesu čiji je trkački partner upravo Usain Bolt kojega je umalo pobijedio na mitingu u New Yorku u utrci na 200 metara. Jamajčanin je utrku završio u 20,29, dok je 19-godišnji Britanac bio sporiji za samo tri desetinke. Također, Hughes je u ožujku 2014. godine na jednom juniorskom natjecanju u utrci na 100 metara srušio rekord Yohana Blakea star sedam godina te utrku završio za samo 10,12 sekundi, a tada je imao samo 18 godina.

Tako bi ovaj Britanac rođen u Angvili (britanski prekomorski teritorij u Malim Antilima na Karibima istočno od Portorika) mogao ostvariti veoma ozbiljne rezultate na sljedećim Olimpijskim igrama, ali i dalje u budućnosti. Kao što smo već spomenuli njegov je trkački partner Usain Bolt, a sama ta činjenica znači jako puno. Ipak, mladi talenti su znali „izgorjeti” u želji da postanu najbolji svih vremena. Kako bi se to spriječilo, na takve se darovite sportaše ne bi smjelo vršiti pritisak. Ali teško je to objasniti Britancima koji primjerice od 1992. u utrci na 100 metara nisu osvojili niti jednu medalju. Na utrci od 200 metara nikada nisu uzeli zlato. Samo će vrijeme pokazati što u budućnosti čeka Zharnela Hughesa. 

FOTO: JAMAICA OBSERVER