LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatski boksački savez

Izvrsni rezultati mladih boksača i boksačica, održana i dva meča za juniorsku repku za Europsko prvenstvo

​​​​​​​Na dva ringa održano je 55 mečeva u svim dobnim kategorijama, od toga 15 u konkurenciji seniora i 2 meča seniorki. U juniorskoj konkurenciji održana su i dva izborna meča za mjesta u juniorskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo u Sarajevu, u lipnju ove godine.

​​​​​​​Na dva ringa održano je 55 mečeva u svim dobnim kategorijama, od toga 15 u konkurenciji seniora i 2 meča seniorki. U juniorskoj konkurenciji održana su i dva izborna meča za mjesta u juniorskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo u Sarajevu, u lipnju ove godine.

U dvorani Srednje škole Jelkovec u Sesvetama održano je pretposljednje, 9. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi sezone 2023/2024. u izvršnoj organizaciji Boksačkog kluba Sesvete. Na dva ringa održano je 55 mečeva u svim dobnim kategorijama, od toga 15 u konkurenciji seniora i 2 meča seniorki. U juniorskoj konkurenciji održana su i dva izborna meča za mjesta u juniorskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo u Sarajevu u lipnju ove godine.

Senjanin Dino Selak, juniorski prvak i najbolji junior ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u Kutini, pobijedio je ponovo podijeljenom odlukom 2:1 viceprvaka Bajrama Mehmetija (Team Predator Rijeka) i potvrdio mjesto za Europsko prvenstvo u Sarajevu. Niko Goreta (Grom Split) pobijedio je do 80 kg podijeljenom odlukom 2:1 aktualnog juniorskog prvaka Hrvatske Juraja Tutundžića (Brod) od kojeg je također podijeljenom odlukom sudaca izgubio u finalu Prvenstva Hrvatske u Kutini. Goreti je to četvrta pobjeda nad Tutundžićem u pet međusobnih dvoboja te će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Sarajevu.

U reprizi juniorskog finala Prvenstva Hrvatske u teškoj kategoriji +80 kg prvak Šime Vuletić (Team Predator Rijeka) u žestokom okršaju ponovo je bio bolji od Dominika Sokača (Leona Zagreb). Juniorski reprezentativac i prvak Dominik Palić (Kralj Tomislav) upisao je novu sigurnu pobjedu prekidom. Mladi boksači riječkog Team Predatora (lanjski pobjednici 1. HBL/mladi) u kategorijama mlađih kadeta, kadeta i juniora nastupili su sa sedam natjecatelja i ostvarili pet pobjeda. To su mlađi kadet Matija Janković, kadeti Edvin Travnjak i Toma Krmpotić, te juniori Endi Kadić i Šime Vuletić, a u ženskim sparinzima borila se i juniorka Saša Jančić. Četiri pobjede ostvarili su mladi boksači Radničkog Slavonski Brod, vodeći u kadetima – mlađi kadet Noa Ivezić, kadeti Lukas Fulanović i Karlo Krunić te junior Adrian Abrić. Brojni mlađi kadeti i kadeti mečeve devetog kola HBL-a u Jelkovcu iskoristili su za posljednje testove uoči kadetskog državnog prvenstva u Vukovaru, koje će se održati od 30. svibnja do 2. lipnja 2024. godine.

Ponovna svjetska titula Ivane Habazin i pokazatelj nejednakosti u sportu!



U ženskoj konkurenciji nastupile su juniorska reprezentativka Lorena Horvat (Thor Bartolovec) koja je ponovo pobijedila srčanu Splićanku Doroteu Brnić (Grom Split), a Gromova reprezentativka u mlađim seniorkama Lana Kovačić svladala je Juliju Božak iz Thor Bartolovca.

U odličnim mečevima mlađih seniora i seniora treba izdvojiti veliki povratak bivšeg višestrukog prvaka Sanjina Pol Vrgoča (38) iz Arene Pula, koji se nakon šest godina vratio u ring i u napetom preokretu uspio dobiti bodovnu prednost sudaca 2:1 u meču protiv Ivana Vukasovića iz Torcide Split. Pobjede za Arenu Pula dodali su i juniori Adrian Cetina i Samuel Bakić.

Boksom protiv nasilja: besplatan ulaz na trening seminar



U otvorenom, neizvjesnom seniorskom meču Mislav Jularić iz Mladosti Osijeka dobio je prednost  sudaca 2:1 protiv iskusnijeg Torcidinog ‘Tysona’ Ivana Rajčića. Pobjedu za Torcidu Split, treći put zaredom seniorske prvake Hrvatske boksačke lige, osigurao je Luka Vuknić u srednjoj kategoriji do 75 kg. U polusrednjoj kategoriji do 71 kg još jedan bivši reprezentativac i povratnik u ring, Filip Kolar (Thor Bartolovec) u žestokoj je borbi svladao neumornog jurišnika iz Rovinja, Matea Paulinića.

U superteškoj seniorskoj kategoriji +92 kg, u teškom okršaju dvojice osvajača medalja s nedavnog Prvenstva Hrvatske do 22 godine, viceprvak Marko Perković (Sesvete) izborio je pobjedu protiv Darija Grgića (Katran Zagreb). Mladi reprezentativac i doprvak Hrvatske do 67 kg Leon Maloić (Titan Gym) pobijedio je Leonarda Saboleca (David Koprivnica), a nove nastupe i pobjede upisali su blizanci iz splitskog Pauka, Matej i Ante Zebić u kategorijama do 60 i 63,5 kg.

UniSport Health: besplatni rekreativni sportski programi



Posljednje, 10. kolo Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi za sezonu 2023/2024. bit će također održano u dvorani u Jelkovcu u subotu, 15. lipnja 2024. godine, kada će biti proglašeni novi ekipni prvaci HBL-a u kategorijama kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora.
IZVOR: HRVATSKI BOKSAČKI SAVEZ
FOTO: HRVATSKI BOKSAČKI SAVEZ