LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatska footy reprezentacija treba pomoć za odlazak u Australiju

Hrvatska ima europske prvake, ali ne i dovoljno novca da ih pošalje na svjetsko prvenstvo

Hrvatska footy zajednica okuplja uglavnom studente, srednjoškolce i one istinske zaljubljenike u ovu igru, a koji isključivo volonterskim radom i ljubavlju prema sportu guraju ovu priču naprijed iz godine u godinu.

Hrvatska footy zajednica okuplja uglavnom studente, srednjoškolce i one istinske zaljubljenike u ovu igru, a koji isključivo volonterskim radom i ljubavlju prema sportu guraju ovu priču naprijed iz godine u godinu.

Malo je sportova u kojima hrvatske reprezentacije ne ostvaruju uspjehe, no vjerovali ili ne, u australskom nogometu naša je reprezentacija najtrofejnija u Europi. Dvostruki su osvajači Europskog prvenstva u australskom nogometu – na tron su se penjali u Milanu 2010. godine i u Lisabonu 2016. godine A ovaj sport sličan ragbiju u Hrvatsku je došao tek prije jedanaest godina.

Bez obzira na izvanredne rezultate na klupskoj i reprezentativnoj sceni, postignute zahvaljujući radu Saveza australskog nogometa Hrvatske, glavna prepreka kod nas, ali i u svim zemljama van Australije, jesu financije. Naime, footy se profesionalno igra jedino u Australiji pa napredak Saveza i reprezentacije ovisi isključivo o sponzorima, donacijama i mukotrpnom radu zaljubljenika u ovaj jedinstven i atraktivan sport. Hrvatska footy zajednica okuplja uglavnom studente, srednjoškolce i one istinske zaljubljenike u ovu igru, a koji isključivo volonterskim radom i ljubavlju prema sportu guraju ovu priču naprijed iz godine u godinu.

Sudjelovanja na europskim natjecanjima rezultat su samofinanciranja igrača i malobrojnih sponzora, no da bi naša reprezentacija otputovala u daleku Australiju, potrebno je prikupiti oko 100 tisuća kuna, što je Savezu i reprezentativcima nemoguće bez pomoći sa strane.

Ipak, financije su glavna prepreka ovim vrijednim dečkima da predstave hrvatsku na međunarodnoj sceni. Upravo zato Hrvatska gospodarska komora iz Viktorije (Victorian Croatian Chamber of Commerce), neprofitna organizacija koja stvara poslovne veze između hrvatske i australske zajednice, pokrenula je crowdfunding kampanju kako pomogla financirati prvi nastup naše reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Melbourneu u kolovozu. Do sada je prikupljeno oko 30 tisuća kuna, što je još uvijek daleko od minimalnog iznosa koji je potreban da reprezentacija pokrije troškove puta i smještaja, a kampanja traje još samo pet dana.

Savez australskog nogometa Hrvatske poziva na sudjelovanje u hvalevrijednoj akciji te da podržite naše dečke i omogućite im da s ponosom istrče u kockastom dresu na australskim terenima. To možete napraviti i simboličnim iznosom koji će našoj reprezentaciji značiti jako puno. Posjetite crowdfunding stranicu, usput pogledajte video o uspjesima naše izabrane vrste i pridružite se kampanji na ponos cijele hrvatske footy zajednice.