LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pannonian Challenge

Bliži se najveći ekstremni događaj u regiji

Osijek se uskoro pretvara u pravo adrenalinsko carstvo koje će pohoditi preko 400 najboljih in line, skate i BMX vozača svijeta. U 2016. godini Pannonian Challenge dio je prestižnog svjetskog BMX Freestyle kupa FISE World Series.

Osijek se uskoro pretvara u pravo adrenalinsko carstvo koje će pohoditi preko 400 najboljih in line, skate i BMX vozača svijeta. U 2016. godini Pannonian Challenge dio je prestižnog svjetskog BMX Freestyle kupa FISE World Series.

Najveći regionalni festival ekstremnog sporta i glazbe – Pannonian Challenge sitno odbrojava do svog početka. Od 15. do 23. srpnja u Osijeku će vladati prava adrenalinska groznica pretrpana vrhunskim vozačima, njihovim obožavateljima, glazbenim imenima, vrućim danima i još vrućim plesnim noćima. Kao šlag na kraju ovog ionako velikog događaja za ekstremni sport, od 21. do 23. srpnja Osijek će biti domaćin FISE World Series – svjetskog BMX Freestyle kupa, jednog od najvećih svjetskih događaja ovog tipa. Tako će ovog srpnja Osijekom prošetati neki od najboljih svjetskih rolera, skejtera i vozača BMX-a.

Svjetski spektakl – u Osijeku nikad više svjetskih imena

Svjetski BMX kup prenosit će nekoliko desetaka televizija diljem svijeta, a na popisu preko 400 vozača koji su potvrdili svoj dolazak u Lijepu našu nalaze se imena najboljih među najboljima. Da bi se vozači uopće odlučili doći na neko ovakvo natjecanje, ono se mora po nečemu isticati, a sama važnost bodova koje nosi Svjetski kup dovoljan su razlog za posjet Osijeku. No, tu je još i zavidan nagradni fond u sve tri kategorije – in line, skate i BMX, koji će otići u ruke onih najboljih. A bez ikakve sumnje, kako kažu oni koji su već stalni gosti Pannoniana, u Osijek se dolazi zbog jedinstvene atmosfere kakva ne postoji ni na jednom sličnom natjecanju u svijetu.

Foto: Red Bull

Dizajn parka na razini svjetskih natjecanja

Park na osječkoj Copacabani dizajniran je i gradi se u suradnji s kim drugim nego s vozačima koji će njime prodefilirati svoje najbolje trikove i majstorije. Tako će 16. srpnja parkom vladati skejteri, kada će park biti posebno dizajniran za njihove potrebe da parira parkovima velikih svjetskih natjecanja. U nedjelju 17. srpnja na rasporedu su roleri, a od 21. do 23. srpnja park dobiva novo ruho i pretvara se u pravo BMX kraljevstvo, spremno za jedan od najatraktivnijih sportova današnjice.

Noći su za plesanje

Osim sporta, Pannonian je poznat i po svom bogatom noćnom životu. Tako ćete nerijetko vidjeti neispavana, ali sretna lica vozača na utrkama. I ove godine festival nudi razlog za neprospavane noći. Osim svjetski poznatog britanskog DJ dua MODESTEP, hip hop velikana naše scene DJ-a Bizze Bodege i Phat Phillija, tu su i domaći bendovi Mašinko, Jonathan i Justin's Johnson te YouTube senzacija faXcool.

Razloga za ne propustiti Pannonian Challenge XVII previše je. Sve informacije i ulaznice dostupne su na poveznici.

FOTO: RED BULL