Svjetski BMX Freestyle kup

Festival ekstremnog sporta čini Osijek epicentrom zabave

BMX Freestyle kup

Pannonian Challenge postao je dio Svjetskog BMX Freestyle kupa i u srpnju će okupiti najcjenjenija imena BMX, „skate“ i „inline“ svijeta. Hrvatska ima svog favorita, koji će u Osijeku pokušati dotaknuti tron.

Najveći će festival ekstremnog sporta u regiji po 17. put okupirati osječko tlo, od 15. do 23. srpnja. U svoje redove dovodi nabolje vozače svijeta, koji će u inline, skate i BMX disciplinama zapaliti osječki zrak. Istinski adrenalinski izazov, epicentar zabave, koji u vrućim ljetnim danima nedostatak mora nadoknaditi svojom energijom (ali i hladnom rijekom Dravom), svake godine neviđenom brzinom raste. Mjesto na tribinama teško ćete uloviti, stoga se potrudite doći na vrijeme ili pak prije vremena.

Prije 17 godina ovo je bilo malo natjecanje lokalnih dečkiju koji su htjeli pokazati svoje vještine na bajkovima i skejtu, a danas su, ni manje ni više, nego dio svjetske elite – dio Svjetskog BMX Freestyle kupa. Svjetski kup pod zaštitnom je rukom UCI-a, a u 2016. posjetit će Kinu, Kanadu, SAD, Francusku i, vjerovali ili ne – Hrvatsku.

Festival svoja vrata otvara 15. srpnja, dan poslije slijedi natjecanje u skateboardingu, a 17. srpnja na scenu stupaju roleri u inline natjecanju. Za dodatne zabavne sadržaje rezervirani su 18. i 19. srpnja, a od 20. kreće BMX trening i natjecateljski dio. BMX, koji mnogi smatraju najuzbudljivijim sportskim spektaklom uživo, stiže u osječki park Copacabanu od 21. do 23. srpnja. Uživo će ga prenositi nekoliko desetaka televizija diljem svijeta.

Foto: Red Bull

I Hrvatska ima svoga asa u rukavu! Ne samo da ima svoje predstavnike u svim disciplinama, već joj je pružena prilika zasjati na tronu ovog spektakla, i to uz pomoć Varaždinca Marina Ranteša, najboljeg hrvatskog BMX vozača. On iz godine u godinu osječku publiku ostavlja bez teksta, a podij mu je već postao uobičajeno mjesto.

Marin se trikovima i savršenim okretima na svom BMX-u lagano penje prema samom vrhu svjetske scene. Pannonian Challenge upravo je prilika da svoj talent dokaže pred domaćom publikom, koja će mu svu energiju velikodušno i vratiti gromoglasnim navijanjem s osječkih tribina. Vrijedi stoga srpanj rezervirati za ovaj spektakl, tijekom kojeg komarci napuštaju svoja staništa i vladavinu predaju zabavi, sportu i glazbi. Više informacija potražite na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Projekt Realizator nagrade

Riječko sveučilišno case study natjecanje

Nagrađeni pobjednici projekta Realizator 2016

Najbolji timovi nagrađeni su novčanim nagradama u iznosu od 2 000 kn za prvo, 1 000 kuna za drugo te 500 kuna za treće mjesto za svaki poslovni slučaj.

Brza linija u SC-u

Studentska prehrana u Zagrebu, Splitu i Osijeku

Dežurni studentski restorani tijekom produženog vikenda

Tri će zagrebačke studentske menze biti dežurne tijekom produženog vikenda, po jedna u Splitu i u Osijeku.

Mostar, most

Natjecanje u Mostaru

Innovation Hack u ponešto drukčijem izdanju; čekaju se i studentske prijave

Traže se programeri i „gameri", ali isto tako i ljudi s poslovnim štihom, marketinaši, projekt-menadžeri koji bi mogli doprinijeti poslovnoj strani rješenja.

Najava događaja

Izvještaj s panela "Što radiš, osim što studiraš?"

Poslodavci studentima: "Nemojte biti samo ono što studirate!"

Što je potrebno kako bismo se istaknuli na tržištu rada i potaknuli zanimanje poslodavca za nas, na današnjem su panelu pod nazivom "Što radiš, osim što studiraš?" otkrili uspješni mladi poduzetnici iz područja IT-a i (digitalnog) marketinga.

teh

Studentsko natjecanje

Započeo novi TVZ Mc2, još je moguće uključiti se

Proglašena je ovogodišnja tema – razvoj edukativnih rješenja za učenike razredne nastave, očekuju se stotine prijava, a već je 21. veljače u programu panel koji se održava u sklopu TVZ Mc2 natjecanja.