Svjetski BMX Freestyle kup

Festival ekstremnog sporta čini Osijek epicentrom zabave

BMX Freestyle kup

Pannonian Challenge postao je dio Svjetskog BMX Freestyle kupa i u srpnju će okupiti najcjenjenija imena BMX, „skate“ i „inline“ svijeta. Hrvatska ima svog favorita, koji će u Osijeku pokušati dotaknuti tron.

Najveći će festival ekstremnog sporta u regiji po 17. put okupirati osječko tlo, od 15. do 23. srpnja. U svoje redove dovodi nabolje vozače svijeta, koji će u inline, skate i BMX disciplinama zapaliti osječki zrak. Istinski adrenalinski izazov, epicentar zabave, koji u vrućim ljetnim danima nedostatak mora nadoknaditi svojom energijom (ali i hladnom rijekom Dravom), svake godine neviđenom brzinom raste. Mjesto na tribinama teško ćete uloviti, stoga se potrudite doći na vrijeme ili pak prije vremena.

Prije 17 godina ovo je bilo malo natjecanje lokalnih dečkiju koji su htjeli pokazati svoje vještine na bajkovima i skejtu, a danas su, ni manje ni više, nego dio svjetske elite – dio Svjetskog BMX Freestyle kupa. Svjetski kup pod zaštitnom je rukom UCI-a, a u 2016. posjetit će Kinu, Kanadu, SAD, Francusku i, vjerovali ili ne – Hrvatsku.

Festival svoja vrata otvara 15. srpnja, dan poslije slijedi natjecanje u skateboardingu, a 17. srpnja na scenu stupaju roleri u inline natjecanju. Za dodatne zabavne sadržaje rezervirani su 18. i 19. srpnja, a od 20. kreće BMX trening i natjecateljski dio. BMX, koji mnogi smatraju najuzbudljivijim sportskim spektaklom uživo, stiže u osječki park Copacabanu od 21. do 23. srpnja. Uživo će ga prenositi nekoliko desetaka televizija diljem svijeta.

Foto: Red Bull

I Hrvatska ima svoga asa u rukavu! Ne samo da ima svoje predstavnike u svim disciplinama, već joj je pružena prilika zasjati na tronu ovog spektakla, i to uz pomoć Varaždinca Marina Ranteša, najboljeg hrvatskog BMX vozača. On iz godine u godinu osječku publiku ostavlja bez teksta, a podij mu je već postao uobičajeno mjesto.

Marin se trikovima i savršenim okretima na svom BMX-u lagano penje prema samom vrhu svjetske scene. Pannonian Challenge upravo je prilika da svoj talent dokaže pred domaćom publikom, koja će mu svu energiju velikodušno i vratiti gromoglasnim navijanjem s osječkih tribina. Vrijedi stoga srpanj rezervirati za ovaj spektakl, tijekom kojeg komarci napuštaju svoja staništa i vladavinu predaju zabavi, sportu i glazbi. Više informacija potražite na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Globalni tjedan poduzetništva, izvor: Facebook

Globalni tjedan poduzetništva na osječkoj Ekonomiji

Poduzetnici bez granica ponovno pomiču granice

Udruga koja na Fakultetu djeluje već šest godina ovaj će tjedan od 15. do 17. studenog ponovno pokušati raznim radionicama i predavanjima studente motivirati da razvijaju i iznesu svoje ideje kako bi doprinijeli poduzetnicima koji traže nove ideje i bolje načine za razvoj poslovanja. 

Vježbanje

Rekreacija bez bolova

Učinkovite metode za izbjegavanje ozljeda od trčanja

Trčanje je popularan oblik rekreacije. Osim što nam pomaže da se na kratko riješimo svih briga i uz to povećamo kondiciju, trčanje može dovesti do mnogih ozljeda, kako kod novih, tako i kod iskusnijih trkača. Kako biste ih izbjegli, važno je znati ih prepoznati i ukloniti uzroke ozljeda.

ITC 2015

Natjecanje iz poslovnih slučajeva

Zaposlite se u jednoj od uspješnih međunarodnih kompanija

Prijaviti se mogu studenti svih veleučilišta i sveučilišta u Hrvatskoj. Prijavljeni natjecatelji formiraju timove od 2 do 3 člana i odabiru željeni poslovni slučaj. Na kraju će oni najbolji osvojiti vrijedne nagrade.

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/04/22/10/15/sport-2250970__340.jpg

Rezultati istraživanja

Samo jedan trening može nekome spasiti život

Poznato je da vježbanje poboljšava fizičko i psihičko zdravlje, no postavlja se pitanje kada ono zaista počinje djelovati na organizam. Nedavno istraživanje pokazalo je kako samo jedan trening smanjuje opseg srčanog udara, a njegov učinak traje od četiri do pet dana.

Dvorana Dražena Petrovića

Ukupnim rezultatom 2:1 Cibona je ponovno osvojila Kup Dražena Petrovića

Kup Dražena Petrovića pripao Ciboni

Cibosi su odnijeli trofej zahvaljujući pobjedama kadeta i junoira, dok je seniorska ekipa podbacila.