LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi dres podigao buku

Adidas optužen za seksizam

Replika dresa Manchester Uniteda dizajnirana za žene na društvenim mrežama naišla je na oprečna mišljenja.

Replika dresa Manchester Uniteda dizajnirana za žene na društvenim mrežama naišla je na oprečna mišljenja.

Sportski div Adidas našao se u nezgodnoj situaciji zbog replike dresa nogometnog kluba Manchester United. Naime, kritike su upućene zbog seksističkog dizajna majice na čijoj se prednjoj strani nalazi veliki izrez.

Iz tvrtke su kazali kako su dres dizajnirali i pustili u prodaju nakon razgovora s obožavateljima. Glasnogovornik Adidasa naglasio je kako se radi o replici pravog dresa blago promijenjenog izgleda, a sve kako bi se navijačima ponudilo više izbora.

Odmah nakon kritika na račun dresa, počeli su se javljati obožavatelji kojima se novi dizajn majica sviđa. Pitanje je jesu li u Adidasu možda i računali na ovakvu pažnju i aktivnost na društvenim mrežama s obzirom da je Manchester United nakon trinaest godina vjernosti Nikeovoj sportskoj opremi potpisao ugovor s njemačkom sportskom modnom tvrtkom.

Crveni vragovi su s Adidasom potpisali desetogodišnji ugovor težak 750 milijuna funti, što je rekordna svota po sezoni. Dosadašnji rekorder bio je Real Madrid koji je također s Adidasom potpisao ugovor prema kojem godišnje zarađuju 31 milijun funti.

FOTO: MASHABLE.COM