STUDENTSKE INOVACIJE
Mladi studenti gastronomije osvajaju Pariz s veganskim Tonka Jajetom
Grupa mladih studenata gastronomije razvila je inovativni veganski slatkiš Tonka Jaje, koji će uskoro biti predstavljen na prestižnom sajmu SIAL Paris. Proizvod predstavlja zdravu i ekološki prihvatljivu alternativu tradicionalnim slatkišima, a njegov uspjeh mogao bi inspirirati mnoge.
Grupa mladih studenata gastronomije razvila je inovativni veganski slatkiš Tonka Jaje, koji će uskoro biti predstavljen na prestižnom sajmu SIAL Paris. Proizvod predstavlja zdravu i ekološki prihvatljivu alternativu tradicionalnim slatkišima, a njegov uspjeh mogao bi inspirirati mnoge.
Mladi domaći studenti prve i druge godine preddiplomskog studija gastronomije razvili su novu vrstu čokoladnog jaja na tragu poznatog deserta brenda Kinder. Riječ je o proizvodu pod nazivom Tonka Jaje, a riječ je o 100% veganskom slatkišu bez glutena, aditiva i bojila te bio i organskom proizvodu s ciljemj pružanja ukusne alternative tradicionalnim slatkišima. Napravljen je od kompletno prirodnih sastojaka, točnije, graška, jagoda, cikle, kakao maslaca i stevije.
Trud i kreativnost ovih mladih gastronomista uskoro će biti predstavljeni i na međunarodnoj sceni, jer će sudjelovati na jednom od najvećih svjetskih sajmova inovacija u prehrambenoj industriji, SIAL Paris. SIAL Paris prestižan je događaj koji okuplja inovacije i kreativnost iz cijelog svijeta, a Tonka Jaje će biti među proizvodima koji će predstavljati Hrvatsku. Sajam nudi jedinstvenu priliku za promociju novih ideja i rješenja u prehrambenoj industriji.
Tonka Jaje nije samo inovativan proizvod zbog svog veganskog sastava i organskog statusa, već i zbog činjenice da je rezultat rada mladih poduzetnika. Studenti koji su razvili ovaj proizvod uspjeli su spojiti svoje teorijsko znanje s praktičnim vještinama, stvarajući nešto što ima potencijal privući pažnju šire javnosti.
Osim što je inovativan, Tonka Jaje se uklapa i u globalne trendove održivosti i ekološki prihvatljive proizvodnje. Ovaj aspekt proizvoda posebno je važan u današnje vrijeme kada raste svijest o potrebi za održivim, zdravim i alternativnih prehrambenim opcijama.
Trud i kreativnost ovih mladih gastronomista uskoro će biti predstavljeni i na međunarodnoj sceni, jer će sudjelovati na jednom od najvećih svjetskih sajmova inovacija u prehrambenoj industriji, SIAL Paris. SIAL Paris prestižan je događaj koji okuplja inovacije i kreativnost iz cijelog svijeta, a Tonka Jaje će biti među proizvodima koji će predstavljati Hrvatsku. Sajam nudi jedinstvenu priliku za promociju novih ideja i rješenja u prehrambenoj industriji.
Tonka Jaje nije samo inovativan proizvod zbog svog veganskog sastava i organskog statusa, već i zbog činjenice da je rezultat rada mladih poduzetnika. Studenti koji su razvili ovaj proizvod uspjeli su spojiti svoje teorijsko znanje s praktičnim vještinama, stvarajući nešto što ima potencijal privući pažnju šire javnosti.
Osim što je inovativan, Tonka Jaje se uklapa i u globalne trendove održivosti i ekološki prihvatljive proizvodnje. Ovaj aspekt proizvoda posebno je važan u današnje vrijeme kada raste svijest o potrebi za održivim, zdravim i alternativnih prehrambenim opcijama.
OZNAKE:
FOTO:
TONKA JAJE