LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dodjela stipendija

Novost za bjelovarske stipendiste: od ove godine mogu živjeti u Bjelovaru, a raditi u Zagrebu

Gradonačelnik je najavio povećanje iznosa gradske stipendije, a do istog bi trebalo doći već iduće godine.

Gradonačelnik je najavio povećanje iznosa gradske stipendije, a do istog bi trebalo doći već iduće godine.

Kao i brojni drugi gradovi u Republici Hrvatskoj, tako i Bjelovar pomaže svojim studentima. Danas su u Gradskoj upravi sklopljeni ugovori te će u narednoj godini 35 bjelovarskih studenata primati gradsku stipendiju u iznosu od 106,18 eura (800 kn).

Studenti koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije, istu koriste do kraja redovnog ili izvanrednog studija pod uvjetom da redovno upisuju svaku akademsku godinu, o čemu su dužni priložiti potvrdu, piše portal Bjelovar Live.

Bjelovarski gradonačelnik, Dario Hrebak, otkrio i jednu novost koja ide u prilog stipendistima. Naime, studenti, primatelji stipendije, ranijih su godina imali obavezu prema kojoj su morali pronaći radno mjesto u Gradu Bjelovaru. Sada je taj propis izmijenjen i studenti će nakon završenog fakulteta moći raditi i u drugim gradovima.

Do sada su stipendisti Grada Bjelovara nakon završenog studija imali obvezu raditi u Bjelovaru jer su u protivnom morali vratiti stipendiju. Sada više ne moraju raditi u Bjelovaru, ali moraju ovdje nastaviti živjeti. U protivnom vraćaju stipendiju. Gradu je interes da ljude zadržimo da žive ovdje, a gdje će pronaći posao, to je već njihova stvar. Ranije su morali birali između Bjelovara i radnog mjesta, a ovako možemo sačuvati i jedno i drugo. Zašto ne pronaći možda neki bolji posao u Zagrebu, a ostati živjeti u Bjelovaru – objasnio je Hrebak.

Gradonačelnik je dodao kako će u idućoj godini povećati iznos stipendije.

Mislim da ćemo iduće godine morati podignuti stipendiju. S obzirom na inflaciju, smatram da iduće godine iznos od 800 kuna više neće biti dovoljan.

FOTO: PIXABAY