LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CEO 2024.

Najveće ekonomsko natjecanje za srednjoškolce, sudjeluju škole iz cijele Hrvatske

Na trećem izadnju Hrvatske ekonomske olimpijade sudjeluje 17 srednjih škola, a među njima i Ekonomska škola Pula te Srednja škola Zvane Črnje Rovinj, pobjednici prethodnih godina.

Na trećem izadnju Hrvatske ekonomske olimpijade sudjeluje 17 srednjih škola, a među njima i Ekonomska škola Pula te Srednja škola Zvane Črnje Rovinj, pobjednici prethodnih godina.

Na trećoj po redu Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi (engl. Croatian Economics Olympiad – CEO), koja se ove godine održava u svibnju, sudjelovat će učenici iz 17 hrvatskih srednjih škola. Natjecatelji će biti raspoređeni u 44 tima te će se natjecati u online igrici Financial Literacy Game. Cilj olimpijade potaknuti je srednjoškolce na izvannastavne aktivnosti i upotrebu znanja stečenih u školi na konkretnim primjerima i zadacima, ali ih i dodatno zainteresirati za ekonomiju i poduzetništvo.

Ekonomska i upravna škola Osijek osvojila je treće izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade


Ove godine sudjeluju škole iz svih dijelova Hrvatske, neke po prvi puta, a neke već kao učestali sudionici. Pa se tako na popisu našla Ekonomska škola Pula, čiji je tim odnio pobjedu prošle godine. Tu je i Srednja škola Zvane Črnje Rovinj, koja je pobijedila na prvoj ikad ekonomskom olimpijadi, 2021. godine. Te godine u kategoriji najboljih pojedinaca našao se i učenik Ekonomske škole Braće Radić iz Đakova, a ponovno će sudjelovati i ove godine.

Mladi u svijetu poduzetništva – „Biti poduzetnik u Hrvatskoj je izazovno“


Osim njih, ove se godine u CEO uključuju i Srednja škola Isidora Kršnjavog Našice, Ekonomska škola Vukovar, Srednja škola Lovre Montija Knin, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar, Srednja škola Dalj, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Srednja škola Koprivnica, Srednja škola Ivana Švear Ivanić-Grad, Strukovna škola Gospić, Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin, Gospodarska škola Varaždin, Ekonomska i upravna škola Osijek te Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška.

FOTO: Održano najveće ekonomsko natjecanje za srednjoškolce, odaziv veći no ikad


Sve dodatne informacije i novosti možete pratiti na Facebook stranici Hrvatske ekonomske olimpijade, službenoj stranici međunarodnog natjecanja IEO i na portalu Studentski.hr.
IZVOR: CEO, CERM
FOTO: CEO, CERM