LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U. S. Mobility Micro-Grants

IRO i veleposlanstvo pomogli hrvatskim studentima s upisom na sveučilišta u SAD-u

Veleposlanstvo SAD-a i Institut za razvoj obrazovanja financirali su studente koji su se pripremali za prijavu i upis na neko od akreditiranih američkih visokih učilišta.

Veleposlanstvo SAD-a i Institut za razvoj obrazovanja financirali su studente koji su se pripremali za prijavu i upis na neko od akreditiranih američkih visokih učilišta.

Ovoga svibnja Institut za razvoj obrazovanja dodijelio je posljednju mikrostipendiju u okviru U. S. Mobility Micro-Grantsa. Riječ je o projektu kojim je kao jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u Hrvatskoj s Veleposlanstvom SAD-a odlučio pomoći učenicima i studentima koji planiraju studirati u SAD-u. 
– Međunarodno prepoznata visoka učilišta, bogat studentski život, fleksibilnost i tisuće studijskih programa s kojima se može mjeriti rijetko koja zemlja u svijetu samo su neki od razloga zašto je SAD već dugi niz godina među najpopularnijim obrazovnim destinacijama za hrvatske studente, ali i studente drugih zemalja. Naime, kroz posljednja desetljeća Sjedinjene Američke Države stvorile su snažan i jedinstven sustav koji omogućava da više od milijun međunarodnih studenata uspješno upisuje i završava studij u toj zemlji. – navedeno je na stranicama IRO-a
Istaknuto je kako je nedostatak sredstava za obavljanje pripremnih aktivnosti, poput pripreme za polaganje standardiziranih testova (npr. TOEFL, SAT, GMAT) i samog testiranja, prijevoda dokumentacije, troškova prijave na visoka učilišta ili troškova izrade često prepreka za odlazak na studij u inozemstvu.
– Zato su Veleposlanstvo SAD-a i Institut za razvoj obrazovanja pokrenuli projekt u okviru kojega su odlučili financirati studente koji se pripremaju za prijavu i upis na neko od akreditiranih američkih visokih učilišta. Uz financijsku potporu, cilj je ovog projekta omogućiti hrvatskim studentima mnogo lakši nastavak obrazovanja, ali i savjetodavnu pomoć pri pripremi za studij na američkim sveučilištima koju će im pružiti savjetnici mreže EducationUSA u Institutu za razvoj obrazovanja. – obrazlažu iz Instituta.
FOTO: PIXABAY