LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Treći poraz zaredom

Nacional porazio ekipu Alumnusa

Derbi 19. kola HMNL-a između Alumnusa i Nacionala završio je novim porazom Studenata. Pred gotovo 400 gledatelja u Martinovki Nacional je bio bolji s 2:4.

Derbi 19. kola HMNL-a između Alumnusa i Nacionala završio je novim porazom Studenata. Pred gotovo 400 gledatelja u Martinovki Nacional je bio bolji s 2:4.

Derbi 19. kola HMNL-a između Alumnusa i Nacionala završio je novim porazom Studenata. Pred gotovo 400 gledatelja Nacional je u Martinovki bio bolji s 2:4. Ovo je već treći poraz Alumnusa pred domaćom publikom u proljetnom dijelu sezone, a borba za doigravanje je na vrhuncu.

Alumnus je, sada već tradicionalno, odlično ušao u utakmicu. Prilike su se redale jedna za drugom, ali izvrsne bravure golmana Nacionala Luketina sačuvale su aktualnog prvaka od nekoliko komada u mreži. Naravno, po starom nogometnom zakonu – ako ne zabiješ, moraš primiti – Nacional je zabio gol.

Igrala se 8. minuta kada je Radmilović iz polukontre sa šest metra hladnokrvno zabio za vodstvo Nacionala. Nakon vodstva, stanje na terenu nije se promijenilo. Igralo se ponovno samo na jedan gol, i to Nacionalov. Grbeša je pogodio gredu, Penava išao jedan na jedan, ali se Luketin nije dao savladati. S rezultatom 0:1 otišlo se na poluvrijeme.

Već na početku drugog poluvremena, točnije u 24. minuti, Nacional prelama utakmicu. Nakon pogreške Capara, Kubović zabija za 0:2. Ubrzo nakon toga, niti nepunih 60 sekundi kasnije, ponovno greška Alumnusa i ponovno Kubović za 0:3. Time je utakmica odlučena.

Međutim, Studenti se nisu predavali. Pokušavali su sa svih pozicija, ali Luketin je jednostavno bio nesavladiv. Ipak, u 36. minuti Matošević smanjuje na 1:3 nakon odličnog prolaza Penave po lijevoj strani. Minutu prije kraja Korab Morina zabija iz slobodnog udarca za 1:4, a šest sekundi prije kraja Penava smanjuje na konačnih 2:4. Zanimljivo je kako je golman Nacionala Luketin proglašen igračem utakmice, što dovoljno govori o tome tko je bio dominantniji u ovoj utakmici. No, ne pobjeđuje uvijek bolji.

Ovim je porazom Alumnus vrlo vjerojatno izgubio šanse za jednim od prva dva mjesta na prvenstvenoj ljestvici, dok je Nacional samo potvrdio vodeću poziciju.
Do kraja prvog dijela prvenstva i početka doigravanja ostala su još tri kola. Alumnus se trenutno nalazi na 4. mjestu, a u idućem, 20. kolu, ide u goste neugodnoj Uspinjači. Očekuju ih još i dvoboji s Murterom i Squareom u Dubrovniku. U svakom slučaju, bit će zanimljivo.

20. kolo HMNL-a donosi nekoliko utakmica koje bi borbu za dogiravanje mogle učiniti izuzetno zanimljivom.

Derbi kola igra se između Solina i Novog Vremena, treće i pete momčadi prvenstva. I jednima i drugima bodovi su prijeko potrebni, tako da nas očekuje otvorena utakmica. Osim toga, interesantne utakmice očekuju nas između Uspinjače i Alumnusa te Murtera i Osijeka. Još se sastaju Nacional i Novi Marof te Kijevo Jako Sport i Vrgorac.

FOTO: SINIŠA KANIŽAJ