LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
REZULTATI PRETRAGE:
hrvatska ekonomska olimpijada (17)
REDEFINIRAJ PRETRAGU:

Na Sveučilištu u Zadru održano proglašenje pobjednika ovogodišnje Hrvatske ekonomske olimpijade

Nagrade su uručene od strane organizatora natjecanja – Centra za razvoj mladih te sponzora natjecanja, a pobjednički tim iz Osijeka započeo je pripreme za nastup na International Economics Olympiad (IEO) kroz niz organiziranih predavanja održanih nakon dodjele nagrada.

Ekonomska i upravna škola Osijek osvojila je treće izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade

Titulu najboljeg tima osvojio je „EIUSOS” iz Ekonomske i upravne škole Osijek. Drugi je tim „Avengers alliance” iz Srednje škole Dalj, dok je treći bio tim imena „187” iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar. Učenik s najviše pojedinačno osvojenih bodova je Ivan Vukelić iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Vito Pizek iz Gospodarske škole Varaždin zauzeo je drugo mjesto, a Jan Štefec iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar je treći u pojedinačnom poretku.

Mladi u svijetu poduzetništva – „Biti poduzetnik u Hrvatskoj je izazovno“

Kako se mladi u Hrvatskoj suočavaju s nedostatkom poslova i niskim plaćama, poduzetništvo se sve više ističe kao privlačna opcija. Natjecanja poput Hrvatske ekonomske olimpijade pružaju im priliku da testiraju svoju financijsku pismenost i pripreme se na odrasli život.

FOTO: Održano najveće ekonomsko natjecanje za srednjoškolce, odaziv veći no ikad

Ovogodišnje izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade privuklo je velik broj sudionika, stoga će posebno zanimljiva biti i završnica natjecanja koja se održava za mjesec dana, a na kojoj će uz zanimljiv program biti proglašeni i pobjednici koji će predstavljati Hrvatsku u Hong Kongu.

Danas se održava Hrvatska ekonomska olimpijada, sudjeluju škole iz cijele Hrvatske

U trećem izdanju natjecanja sudjeluje ukupno 208 učenika iz 18 škola diljem Hrvatske, a pobjednički tim imat će priliku nastupiti na svjetskoj završnici u Hong Kongu.

Financijska pismenost ključna je za snalaženje u modernom društvu

PISA istraživanje koje provodi OECD, analizira znanja i vještine 15-godišnjaka u matematici, čitanju i prirodnim znanostima, a naglašava i značaj financijske pismenosti među mladima. Upravo je Hrvatska ekonomska olimpijada projekt koji doprinosi tome, a održava se ovaj tjedan diljem Hrvatske.

Mentorica prošlogodišnjih pobjednika Hrvatske ekonomske olimpijade poručila zašto je važno sudjelovati

Za osam dana održava se Hrvatska ekonomska olimpijada s rekordnim brojem učenika. Saznajte kako su se pripremali prošlogodišnji pobjednici iz Ekonomske škole u Puli i koje su njihove strategije za uspjeh!

Zašto je važna financijska pismenost mladih i kako utječe na raspolaganje novcem?

Osobe s većim stupnjem financijske pismenosti bolje upravljaju svojim novcem, što uključuje vođenje proračuna, kontrolu troškova, štednju i ulaganje.

Objavljen datum održavanja Hrvatske ekonomske olimpijade 2024.

Učenici, pripremite se za izazov! Treće izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade 2024. održava se za 16 dana.

Rekordan broj škola i učenika na Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi

Natjecanje se održava u Hrvatskoj u svibnju te omogućuje sudjelovanje srednjoškolcima ekonomskih usmjerenja s područja cijele Hrvatske.