LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski.hr

Novinar/ka na portalu

Zagreb
Administracija i uredski poslovi
info@studentski.hr
Studentski.hr pokrenut je prije 11 godina kako bi zadovoljio potrebu studenata i mladih za objektivnim informacijama koje nisu pod utjecajem interesnih skupina ili pritisaka trećih strana. Vjerujemo da informativni sadržaj trebaju stvarati sami studenti te da je nužno pokriti cijelu hrvatsku akademsku zajednicu s posebnim naglaskom na sveučilišne centre poput Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i drugih. Svakodnevnim radom, pokušavamo poboljšati studentski standard i obrazovanje te poticati mlade da aktivno pomažu zajednici. Na našem portalu, iz dana u dan, osim aktualnosti na svom faksu i u akademskoj zajednici, možeš pronaći i digitalnu bazu studentskih skripti i materijala, prostor za oglašavanje, profile preko dvjesto studentskih udruga i projekata za mlade, bazu studentskih poslova i informacije o svim relevantnim studentskim institucijama.

Ovo je hibridna uloga za novinara ili novinarku (za angažman putem studentskog ugovora) na portalu Studentski.hr smještenog fizički u Zagrebu (redakcija), ali uz fleksibilnosti za rad od kuće (u dogovoru s urednikom). Novinar će biti odgovoran za pisanje članaka, prikupljanje informacija putem intervjua, stvaranje sadržaja i izgradnju odnosa s potencijalnim partnerima i suradnicima. Dodatno, novinar će surađivati s redakcijskim timom kako bi odredio teme, istraživao, provjeravao činjenice i uređivao članke prema smjernicama glavnog urednika. Tražimo studenta na pola radnog vremena (a što može prerasti u puno radno vrijeme pa čak i stalno zaposlenje, za pravog kandidata), jer cijenimo tvoje vrijeme i znamo da imaš i drugih obaveza (ispitne rokove, studentski život...).

Kvalifikacije:
Izvrsne pisane i usmene komunikacijske vještine
Dokazana sposobnost istraživanja, pisanja i provjere članaka
Sposobnost rada samostalno i u timskom okruženju
Interes za studentski život i akademska pitanja u Hrvatskoj
Iskustvo u novinarstvu, pisanju sadržaja ili društvenim medijima prednost je, ali nije uvjet
Trenutno upisan/a u relevantni preddiplomski ili diplomski studijski program (ne moraš nužno biti na Novinarstvu da bi pisao/la kod nas 😄)

Pošalji svoj životopis i motivacijsko pismo, zajedno s pokojim tekstom na koji si posebno ponosan/na (bilo da se radi o online ili offline sadržaju) na e-mail info@studentski.hr do 13. listopada 2024. godine, s naznakom „Natječaj za novinarsku poziciju na portalu Studentski.hr”.

Veselimo se tvojoj prijavi.
Studentski.hr
← Povratak na poslove