LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
studijski programi (22)

Od jeseni revidirani studijski program na FOI-ju; u ponudi 4 nove grupe predmeta

Brucoši FOI-ja od jeseni će studij informatičkog usmjerenja studirati po novom modelu kojim se omogućuje iskorak u nova i inovativna područja.

Donosimo popis 10 najpoželjnijih studijskih programa u sljedećoj akademskoj godini!

Popis najpoželjnijih studija odnosi se na one studijske programe koji su imali najveći broj prvih prijava u odnosu na upisnu kvotu, a sastavila ga je Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Deficitarni studijski programi donose dodatne bodove za dom; evo i koji su to studiji!

Donosimo popis deficitarnih studijskih programa u hrvatskim županijama za akademsku godinu 2020/2021.

Studij Računarstva odsad umjesto jednog računarstva podijeljen u dva izborna bloka

Osječki FERIT nedavno je objavio izmjenu u dvama izbornim blokovima pri upisu na preddiplomski studij. Pojašnjavamo što to znači za buduće studente.

Preporuke filmova prema području vašeg studiranja

Mnogi studenti nisu baš veliki ljubitelji učenja, ali zato ostvaruju rekordne rezultate kada je riječ o gledanju filmova. Donosimo vam filmove koje smo podijeliti prema kategorijama vezanim za tematiku kojom se bave, a koji vam mogu pomoći da vratite motivaciju za aktivno studiranje.

Profesori i studenti predstavljaju iskustvo studiranja na FFZG-u i zapošljivost nakon diplome

Bilo da ste maturant pred kojim je odabir fakulteta ili ste samo znatiželjni – posjetite Filozofski fakultet 28. veljače jer ćete tada čuti pregršt informacija o studiranju ondje i o budućnosti koja čeka njegove studente po završetku obrazovanja.

Saznajte koje studijske programe u Hrvatskoj možete slušati na stranom jeziku – objavljen preglednik studijskih programa

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je preglednik studijskih programa koji se mogu slušati na engleskom i drugim stranim jezicima.

Projektom STEM Eco&Energetics Veleučilište u Slavonskom Brodu prevodi studijske programe na engleski jezik

Ciljevi su projekta poticanje izvangraničnih suradnji i edukacija te nabava stručne i kvalitetne opreme za Ekološku poljoprivredu i ruralni razvoj te Energetiku na Veleučilištu u Slavonskom Brodu.

Otvara se Medicinski fakultet u Puli

Nakon dopusnice Ministarstva Medicinski fakultet u Puli započet će s radom. Ako zeleno svjetlo ne stigne do jesenskih upisa, tada će se organizirati naknadni izravni upisi za maksimalno 40 studenata.

Ministarstvo odobrilo dva nova studijska programa na FFOS-u

Od 2020/2021. godine na FFOS-u izvode se dva nova studijska programa – preddiplomski Povijest umjetnosti i diplomski Sociologija.