LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska godina 2024./2025.

Ministarstvo objavilo popis studijskih programa koji mogu konkurirati za državne stipendije u STEM područjima

Ova inicijativa usmjerena je na podršku studentima u STEM disciplinama, poticanje izvrsnosti i unaprjeđenje obrazovnih prilika u znanstvenim i tehnološkim područjima.

Ova inicijativa usmjerena je na podršku studentima u STEM disciplinama, poticanje izvrsnosti i unaprjeđenje obrazovnih prilika u znanstvenim i tehnološkim područjima.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske objavilo je Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti, koji je ključan za dodjelu državnih stipendija u akademskoj godini 2024./2025. Taj dokument, temeljen na upisniku studijskih programa ministarstva, pruža popis studija koji ispunjavaju uvjete za prijavu na državne stipendije u STEM područjima.

Izvadak uključuje samo one studijske programe koji omogućuju studentima konkuriranje za državne stipendije, u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti. Nakon što ministarstvo završi provjeru s visokim učilištima, bit će objavljena ažurirana verzija izvadka uz Javni poziv za dodjelu stipendija.

Zaklada hrvatskih branitelja raspisala natječaj za dodjelu mjesečnih potpora srednjoškolcima



Ta inicijativa usmjerena je na podršku studentima u STEM disciplinama, poticanje izvrsnosti i unaprjeđenje obrazovnih prilika u znanstvenim i tehnološkim područjima. Studenti koji žele aplicirati za državne stipendije trebaju se upoznati s popisom odobrenih studijskih programa kako bi mogli planirati svoje prijave.
IZVOR: MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I MLADIH REPUBLIKE HRVATSKE
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA