LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
ljubavne veze (24)

Obnavljanje veze nakon prevare nije jednostavno; evo nekoliko savjeta koji će olakšati stvar

Odlučite li izgladiti stvari nakon prevare, pripremite se na more emocija i uz nekoliko savjeta pokušajte dati sve od sebe da popravite situaciju.

Jesu li kilometri zaista problem u vezama ili samo još jedan izgovor – studenti otkrili što misle

Veze na daljinu često su izazov i iziskuju mnogo više truda i povjerenja u partnera kako bi se uspješno održale, a traže i mnogo strpljenja i odricanja. Pogled, zagrljaj, dodir i poljubac u vezama na daljinu stvar su luksuza, a opstaju li one?

Više od pola mladih od 16 do 26 godina doživjelo nasilje u vezi što se želi promijeniti festivalom „Pokreni promjenu“

Festival „Pokreni promjenu“ održava se u okviru istoimenog projekta kojem je cilj osnaživanje mladih za prevenciju nasilja u partnerskim odnosima i očuvanje ljudskih prava audiovizualnim medijima i glazbom.

CINAZ i studenti psihologije pripremaju školarce za ulazak u ljubavne veze

Studenti Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru pod vodstvom mentorice doc. dr. Marine Nekić provode 20 radionica s osnovnoškolcima i srednjoškolcima kojima ih pripremaju na ulazak u ljubavne veze.

3 stvari koje definitivno ne biste trebali raditi nakon prekida

Prekid ljubavne veze težak je i ponekad dugotrajan proces u životu svakog studenta. No, ipak postoji par stvari čijim izbjegavanjem prebolijevanje bivšeg partnera/ice ide lakše. Pripremili smo 3 stvari koje će vam pomoći da se uspješnije suočite s prekidom i nastavite dalje.

70% ispitanika žali za bivšima; otkrivaju najčešće razloge prekida

Istraživanja pokazuju kako mnogo osoba prekida ljubavne veze nakon čega provode vrijeme žaleći i razmišljajući što su mogli drugačije napraviti kako bi održali tu vezu na životu. Oni svoje bivše partnere smatraju svojim savršenim polovicama, a koje razloge navode kao one zbog kojih su prekinuli takve veze?

Izbjegavanje vezanosti uništava ljubavne veze, krivac – najčešće roditelji

Ako se pitate zašto se ne možete do kraja povezati s vašim dečkom ili curom, odgovor leži u psihologiji. Odbijanje vezanosti pogađa gotovo 30% populacije, stoga se valja upoznati s fenomenom.

Tipovi veza na ljetovanju

Odlaskom na ljetovanje kao samci nadamo se, svjesno ili nesvjesno, nekoj ljubavnoj avanturi koja će nam obilježiti ljeto. Od čiste zabave do partnera za cijeli život – vrste ljetnih veza šarolike su.

Dvije, tri o fiktivnim i pravim vezama

U svijetu gdje su se prijateljstva i veze preselili na Facebook i Instagram, isti se iskazuju tagiranjem jedni drugih na objave tipa „Označi svog BFFa i mora ti kupiti Milku Oreo“ ili „A+M moraju ići na putovanje u Azerbajdžan“ koje postaju jedini iskaz prijateljstva dok zajedno sjedite na kavi, u tišini.

Studenti psihologije educiraju školarce o dobrim vezama

Kroz travanj i svibanj održat će se 20 radionica o dobrim vezama koje izvode studenti Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru pod vodstvom mentorice doc. dr. sc. Marine Nekić.