LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljubavni problemi

Obnavljanje veze nakon prevare nije jednostavno; evo nekoliko savjeta koji će olakšati stvar

Odlučite li izgladiti stvari nakon prevare, pripremite se na more emocija i uz nekoliko savjeta pokušajte dati sve od sebe da popravite situaciju.

Odlučite li izgladiti stvari nakon prevare, pripremite se na more emocija i uz nekoliko savjeta pokušajte dati sve od sebe da popravite situaciju.

Nije lako obnoviti vezu koja je prethodno završila zbog prevare ili druge izdaje, no neki će parovi unatoč problemima pokušati izgladiti stvar i spasiti odnose. Ako se nađete u ovakvoj situaciji i ne možete dosegnuti fazu u kojoj ćete ponovno imati povjerenja u svojeg partnera, donosimo nekoliko savjeta koji će vam možda olakšati stvari.

Razmislite jeste li zaista spremni na pomirenje

Ako ste osoba koja nikako neće moći prijeći preko prevare ili se slična stvar već događala ranije, možda je bolje završiti vezu nego se svaki dan gristi i praviti dramu.

Saznajte točan razlog prevare

Ako se dogodilo da su vas partner ili partnerica prevarili, razgovarajte s njim/njom i saznajte zbog čega su to napravili. Bijes, ljutnja i suze gotovo su neizostavan dio ovog koraka, no možda je uzrok prevare bio nekakav problem u vezi na kojemu se može poraditi u budućnosti.

Razmislite o razlogu obnavljanja veze

Razlog pomirenja nakon prevare najčešće su djeca, no ponekad ostanak u vezi s osobom koja vas je izdala nije dobar izbor. Pomirenje prije svega treba biti nešto što želite sami i zbog sebe. Ako sve to činite zbog nekog drugog, velika je vjerojatnost da ćete živjeti u neskladu i ostaviti puno lošiji utjecaj na djecu nego što bi to bio slučaj da ste se razišli s partnerom.

Uistinu se posvetite obnavljanju veze

Ne dopustite da sve ostane na riječima, nego ih provedite u djelo. Neće se vidjeti napredak ako ne dozvolite partneru da se iskupi, ali i ako vi sami ne popravljate odnos. Razmislite o tome volite li još uvijek svojeg partnera, jeste li nezadovoljni u situacijama u kojima ste se inače zabavljali i dopuštate li da inat unaprijed uništi svaki pozitivni trenutak.

Oprostite partneru i pustite da vrijeme odradi svoje

Ako želite popraviti stvari, a u dubini duše mrzite svojega partnera, male su šanse da će stvari ići nabolje. Ako zaista imate želju izgladiti sve, onda ćete dati sve od sebe da istinski oprostite. Dozvolite i vremenu da odradi svoje jer se stvari ne popravljaju preko noći.

Najvažnije od svega jest biti u potpunosti iskren jer nakon poljuljane veze i najsitnija laž može uništiti sve što ste dotad postigli.

FOTO: PIXABAY