LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
izložba (277)

Šetnja po muzeju, izložba vjenčanica i satova, europska secesijska baština – online!

Od 360 View šetnji po Muzeju, preko izložbi vjenčanica i satova, europske secesijske baštine, sve do više desetaka tisuća digitaliziranih muzejskih predmeta dostupno je javnosti.

Koronavirus dobio svoju online izložbu!

– Kroz slike, crteže, fotografije, karikature, ilustracije, umjetnici su izrazili različita osjećanja – prijeteće slutnje, nespokoj, osjećaj samoće, ali i humor, vjeru u čovjeka, kreaciju koja usprkos opasnosti nosi u sebi transformativni potencijal čovjekova duha. – stoji na stranici HDLU-a.

FOTO: Fotografije koje prikazuju vodu na različite načine – svakako pogledajte

– Ove godine 28 fotografa prikazuje vodu isključivo u realnim uvjetima. – ističe Luka Mjeda, Sekcija za fotografiju ULUPUH.

Rodom u koprive – novo izdanje u Galeriji Studentskog kulturnog centra

– Umjetnice iz različitih polja rada (glumice, kiparice, grafičarke) izvode svojevrsno prevođenje poezije u vizualne, auditivne i performativne medije koristeći se asocijacijama, eksperimentom, improvizacijom i intimnim iskustvom. – poručuju iz Galerije SKC.

Program u Galeriji Studentskog kulturnog centra odgovara na apatiju i nezainteresiranost

– Program nastaje kao odgovor na sveopću apatiju i nezainteresiranost. Upućuje na zasićenost sadržajima i konzumaciju gotovih sadržaja bez imaginacije i propitivanja u interpretaciji. – poručuju iz Galerije Studentskog kulturnog centra.

Učenici pripremili izložbu „Dan ružičastih majica”; bore se tako protiv vršnjačkog nasilja

– Škola likovnih umjetnosti u Splitu dugi niz godina sudjeluje u projektima suzbijanja nasilja među mladima pa je i ova izložba doprinos toj borbi. – objašnjava profesorica Željka Milošević Paro.

Asistent s Odsjeka slikarstva izlaže u Galeriji SC; nadahnut je velikanom moderne arhitekture

– Izložba „Ploha” nastavak je prethodnih izložbi srodnih naziva „Prostor” i „Arhitektura” održanih u Splitu prošle godine, a ujedno je i tematska završnica ovog ciklusa stvaralaštva umjetnika Petra Katavića. – stoji u predgovoru izložbe.

U organizaciji HDLU-a održava se izložba pod nazivom „Animalizam u novijoj hrvatskoj fotografiji”

Od ponedjeljka, 17. veljače, bit će moguće besplatno pogledati izložbu u organizaciji HDLU-a na kojoj se želi prikazati životna bit i sinergija živih bića, odnosno predstavljeni su susreti sa životinjama, kao i njihovi portreti.

Najuspješnija diplomantica ALU-a predstavlja „Vertigo”

– Proces spoznaje podsvjesnih mehanizama svojstven je svakom čovjeku, a svoju inačicu uranjanja u podsvjesno Martina Ištvan predstavlja u multimedijalnoj izložbi „Vertigo”. – poručuju iz Galerije SC.

Radovi studenata APURI-a konačno neće završiti neiskorišteni

– Studenti Akademije svake godine naprave na stotine i stotine radove od kojih znatan broj na kraju akademske godine završi zaboravljeno i neiskorišteno zbog nedostatka prostora za trajni smještaj radova i prezentaciju. Izložbom želimo prezentirati umjetničke radove građanima i građankama Rijeke u nadi da će svoje mjesto pronaći u domovima naših sugrađana. – poručuju iz Galerije SKC-a.